Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане в завой (не е каре)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо така се получава с тези носачи? Много хора последователно се оплакват с не един случай. Уж ги представят за добри, а мненията не съвпадат с описаното. Колегата Airfan винаги е бил много точен в менията и описанията си и аз му вярвам на всичко написано.Според Вас каква е причината тези носачи да са с толкова ниско качество?
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

От axm-auto и по-специално Христо днес се заеха с решаването на проблема и имам уверението, че ще разрешим възникналия проблем - напукването на маншона. Когато проблемът бъде разрешен, ще пиша отново.

Коментар

Извинявам се предварително на колегата че му пиша в темата,но проблемът ми е сходен.Като карам се чува едно глухо похлопване/потропване няма значение в завой ли е или направо.Като мина през голяма дупка или неравност,примерно стоящ полицай и направо си скърца ама яката.По предницата съм сменял : амортисъори-Cofap,носачи-FAST,биели-IMPERGOM ,външни накрайници-FAST.Смяната беше миналата година лятото.Проблемът остава.Не са тампоните на стаб.щанга.За сега маншоните на шарнирите са здрави.Ходих на 2 сервиза и казаха че нямам никакви проблеми по окачването. Между другото като е мокро или вали почти не се чуват тези шумове.Гледаха ми и тампоните на двигателя че ги бях набедил и тях ама здрави били.Вече не знам от какво може да е.Похлопването се понася ама скърцането направо ми бърка в мозъка (колкото е останало от него)

Коментар

Щом на мокро спират шумовете, лечението е пръскане със силиконов спрей по гумените работи. Ако не стане от първия път, се пръска 2-ри път, 3-ти, докато спрат скърцанията.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
            Щом на мокро спират шумовете, лечението е пръскане със силиконов спрей по гумените работи. Ако не стане от първия път, се пръска 2-ри път, 3-ти, докато спрат скърцанията.
            Ми аз не знам точно от къде скърца.Трябва да пръскам наред.

Коментар

janyboy написа:
              simeon3000 написа:
              Ми аз не знам точно от къде скърца.Трябва да пръскам наред.
              Огледай по добре тампоните на стабилизиращата,такова неопределено скърцане често идва от тях....
              Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
              I am in love with my cars

Коментар

Replay написа:
                Огледай по добре тампоните на стабилизиращата,такова неопределено скърцане често идва от тях....
                Точно тях съм ги гледал.Здрави са и не е от тях.Те бяха първото нещо към което се насочих.

Коментар

Ако при смяната на амортисьорите не си сменил/проверил тампон амортисьор и/или маншон преден амортисьор - може от там да ти се чуват шумове.
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                    Ако при смяната на амортисьорите не си сменил/проверил тампон амортисьор и/или маншон преден амортисьор - може от там да ти се чуват шумове.
                    Тампоните и лагерите не съм ги сменял

Коментар

Airfan написа:
                      От axm-auto и по-специално Христо днес се заеха с решаването на проблема и имам уверението, че ще разрешим възникналия проблем - напукването на маншона. Когато проблемът бъде разрешен, ще пиша отново.
                      Колега, как точно "се заеха с решаването на проблема"? Питам защото аз си купих носач ОКАП от АХМ, който на 3000 км започна да скърца, което за моето каране е около 4 месеца, и предполагах какво ли не за това скърцане, което после прерасна в тропане, смених всичко отдясно - вътрешен, външен накрайник, биалета, тампон макферсон, и скърцането си остана (150 лева части + труд). При последното качване на подемник, когато смених вътрешния накрайник, като последен вариант, ме изненадаха с "разбити два тампона на носача и маншон, който се е разпаднал". Писах на Христо, а той ми каза че тези носачи нямат гаранция, а пък ако не се лъжа, ги купувах точно когато и ти купува твоите, но може и да греша... Утре ще кача снимки на дефектния носач, прилича на нещо, което племенницата ми е сглобявала в час по трудово, ама само с едната ръка, примерно... Та в крайна сметка имат ли гаранция тия носачи или не?

Коментар

ogi28b написа:
                        Airfan написа:
                        Колега, как точно "се заеха с решаването на проблема"? Питам защото аз си купих носач ОКАП от АХМ, който на 3000 км започна да скърца, което за моето каране е около 4 месеца, и предполагах какво ли не за това скърцане, което после прерасна в тропане, смених всичко отдясно - вътрешен, външен накрайник, биалета, тампон макферсон, и скърцането си остана. При последното качване на подемник, ме изненадаха с "разбити два тампона на носача и маншон, който се е разпаднал". Писах на Христо, а той ми каза че тези носачи нямат гаранция, а пък ако не се лъжа, ги купувах точно когато и ти купува твоите, но може и да греша... Утре ще кача снимки на дефектния носач, прилича на нещо, което племенницата ми е сглобявала в час по трудово, ама само с едната ръка, примерно... Та в крайна сметка имат ли гаранция тия носачи или не?
                        На мен ми сложиха Фаст, а по това време май от Окап бяха спрели гаранцията за носачите или за новозакупените поне. Предходните ми бяха Окап и бяха закупени на по-ранен етап и съответно имаха гаранция все още.Колкото до решаването на проблема - имам уверения, че носачите ми ще бъдат подменени, като за целта трябва да ида до сервиза, което смятам да направя на път за Италфест-а.

Коментар

И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?Ред.: Аз вече нямам възможност да си давам по 60-70 лв, и по 15-20 за смяна на носач по-често от смяната на масло, таз поне от смяната да спестя, започнах сам да си ги сменям носачите, с know-how (напътствия) от колегата phoenix.

Коментар

ogi28b написа:
                            И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?
                            Незнам как да ти отговоря на този въпрос... Аз самият нямам напълно разумен отговор на него.Едит: Точно защото вече имам опит с Окап-а преди, реших онзи ден да погледна какво е състоянието и виждаш резултата. Мисля си, че ако тези гумените маншони се подменят със силиконови, би следвало да издържат повечко.

Коментар

janyboy написа:
                              Stefanaki написа:
                              Тампоните и лагерите не съм ги сменял
                              Напръскай обилно тампоните на носача. Нищо че са здрави, те скърцат и потропват. Отделила се е чумата от металното тяло и вече не се усуква, а превърта в него.

Коментар

Airfan написа:
                                ogi28b написа:
                                И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?
                                Незнам как да ти отговоря на този въпрос... Аз самият нямам напълно разумен отговор на него.Едит: Точно защото вече имам опит с Окап-а преди, реших онзи ден да погледна какво е състоянието и виждаш резултата. Мисля си, че ако тези гумените маншони се подменят със силиконови, би следвало да издържат повечко.
                                И аз се надявам ако моите на МУГ-а се скъсат да ги сменя със силиконови и издържат повечко - поне 30 000 км.

Коментар

Working...
                                X