Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВЪПРОС ???? ПРЕДНИ и ЗАДНИ ДИСКОВЕ С НАКЛАДКИ BRAVO 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ВЪПРОС ???? ПРЕДНИ и ЗАДНИ ДИСКОВЕ С НАКЛАДКИ BRAVO 1.9 JTD

Здравейте,надявам се да ми помогните искам да сменя предните дискове на BRAVO-то с по големите като тези на HGT-то,въпроса е дали ще станат и ще влезнат в 14-ки железни джанти на зимните гуми,а за 15-ките сигурно ще станат?И задните спирачки са с барабани-КАКВО И КАК БИХ МОГЪЛ ДА НАПРАВЯ ДА СЛОЖА ДИСКОВЕ ?Благодаря ви предварително !!!

Относно дискови спирачки отзад.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43401
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колегата е казал вече за задните спирачки, а аз ще допълня за предните.Значи, сложиш ли големите дискове отпред - забрави вече за джанти 14-ки. Тествано е. Освен това имай на предвид, че апаратите е възможно (казвам "възможно", защото съм го правил, но от алфа QV на JTD, което е все тая) да не се центрират спрямо дисковете и да се налага да се подлагат шайби между конзолата на апарата и шенкела.

Коментар

????????

Значи май май няма да стане да сложа по големи дискове от пред защото 14-ките със зимните гуми ми остават неизползваеми !!! а за да сложа дискове отзад трябва ли да търся цял заден мост от същото BRAVO или става от друго??????или не е нужен цял мост ??????

Коментар

Не е нужен целият мост,става само с подмяна на необходимите неща,БЕЗ да се сваля моста.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

?

Само дискове и апарати,без носачите?А главините ще ми останат ли ?

Коментар

Няма нужда от цял мост! Много е важно да си вземеш обаче абсолютно всички чаркове свързани с апаратите: тавичката; металната пластина за закрепване, а още има и една малка "Г" образна пластинка, с която става прехвърлянето от металната тръбичка към гумения мъркуч на апарата.Провери дали не е счупена пробката за обезвъздушаване!!!
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Задните носачи не е необходимо да се "прехвърлят". Но жилата трябва и между лагер-главините и оста има дистанционни шайбички, които трябва да се "прехвърлят", защото при дисковите са по-тънки, а при барабанните са по-дебели.

Коментар

За жилата бих препоръчал да си купиш нови, но виж за шайбите го бях пропуснал, а е изключително важно!!!

Коментар

Значи сега започва търсенето на задни дискове и апарати комплект,ще станат от BRAVO HGT и от FIAT КУПЕ,но трябва ли да си останат мойте главини защото съм с ABS и датчика е там до колкото знам ?

Коментар

jin_4o написа:
                      Значи сега започва търсенето на задни дискове и апарати комплект,ще станат от BRAVO HGT и от FIAT КУПЕ,но трябва ли да си останат мойте главини защото съм с ABS и датчика е там до колкото знам ?
                      Да, твоите лагер-главини ще си останат, но трябва да търсиш донор с подходящи планки с отворите за датчиците за ABS-а. Тъй като твоята кола е 2000 година обърни внимание, от кой тип ти е ABS-a. Това е много важно, за да няма изненади при монтажа и впоследствие да свети контролната лампа.

Коментар

jin_4o написа:
                        Май са напълно съвместими всички модели. Моят донор е Мареа ТД125 и планката си пасва напълно, а датчиците са ни различни. Инак, не се ограничавай до Браво, защото и Мареа TD125 или 20V ще ти свърши работа.

Коментар

датчиците като са различни как да ги направя всичко да е ОК и да паснат и да не ми свети после лампата на ABS

Коментар

Нищо не пипаш по датчиците. Те си стоят здраво закрепени на носача. Единственото за което трябва да гледаш е, като свалиш твойта си главина и след като поставиш стоманената пластина, на която се държи супорта да сложиш тънката дистанционна шайба и тогава да си въртеш твойта главина. Защото сигнала за датчика идва именно от лагер-главината и е важна нейната позиция, а и за правилното и закрепване със стягане на гайката до край.

Коментар

Точно това имах напредвид - да пасне тази планка за апарата на датчика.

Коментар

Working...
                              X