Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

много странен и лош проблем със спирачките помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

yanek написа:
    Колеги мога спокойно вече да се похваля след смяната на помпата и нова спирачна течност спирачките са супер. След смяната до момента съм минала от порядака на 60-70 км и не ми е направило никакъв проблем и следа няма от старите симптоми.
    Така да се чува само. Карай си с кеф количката. Марката "Метели" е италианска. И аз с такава я смених моята помпа и вече 3-та година имам най-хубавите спирачки.

Коментар

///// написа:
      yanek написа:
      Колеги мога спокойно вече да се похваля след смяната на помпата и нова спирачна течност спирачките са супер. След смяната до момента съм минала от порядака на 60-70 км и не ми е направило никакъв проблем и следа няма от старите симптоми.
      Така да се чува само. Карай си с кеф количката. Марката "Метели" е италианска. И аз с такава я смених моята помпа и вече 3-та година имам най-хубавите спирачки.
      Мойте майстори казаха че, само такива слагат. Благодаря за съветите.
      Прикачени файлове
      EX: Fiat Punto 1.2 75 k.c. 1996 г.

Коментар

Koлега-Дот3 ли сложи или дот 4 ?(спирачна течност-че аз кам моита старата долях Дот3-не знаех каква е слагана-дали от това ще стане проблем?)

Коментар

angus написа:
          Koлега-Дот3 ли сложи или дот 4 ?(спирачна течност-че аз кам моита старата долях Дот3-не знаех каква е слагана-дали от това ще стане проблем?)
          Беше добре да е ДОТ4, ама и ДОТ3 не пречи. Разликата е в температурата на кипене на течността. С други думи спирачната течност ДОТ3 се изпарява при по-ниска температура, отколкото ДОТ4. До тук нищо страшно, но се оказва, че с времето спирачната течност си влошава качествата и започва да кипи при все по-ниска температура. Това е равносилно през летните месеци да се образува въздушен мехур (все едно, като необезвъздушени спирачки) и да "потъва" безпричинно педала и после пак да се оправя, все едно нищо е нямало.

Коментар

Педала е твьрд след всички обезвьздушавания-и пак не хваща както трябва-??/ Поправка-как е по-добре да се обезвьздушава-на работещ или на изгасен двигател?

Коментар

angus написа:
              Мисля, че е ДОТ3 но не съм сигорен имах 2 тубички в къщи неотворени и тях използвах, утре ако незабравя ще погледна с точност. Междо другото незнам колко побират другите коли но мойта побра точно 500 мл.ПП: Днес проверих ДОТ3 е колега.
              EX: Fiat Punto 1.2 75 k.c. 1996 г.

Коментар

Working...
              X