Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

много странен и лош проблем със спирачките помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

много странен и лош проблем със спирачките помогнете

днеска всичко си беше перфектно по спирачките до следобед когато натиснах спирачката и започна да ми потъва педала и да хващат спирачките вав доста долна позицич на педала и като пуснеснеш и натиснеш пак става по твърд от какво може да се породи такав проблем сас нови задни накладки сам и спирачни цилиндарчета отзад ,някои имал ли е такъв проблем и как го е отстранил ,помогнете ми защото е много опасно ако си се позасилив и като натиснеш и да осещаш че няма спирачки колата е много кофти ???????????

Re: много странен и лош проблем със спирачките помогнете

sugarev написа:
    днеска всичко си беше перфектно по спирачките до следобед когато натиснах спирачката и започна да ми потъва педала и да хващат спирачките вав доста долна позицич на педала и като пуснеснеш и натиснеш пак става по твърд от какво може да се породи такав проблем сас нови задни накладки сам и спирачни цилиндарчета отзад ,някои имал ли е такъв проблем и как го е отстранил ,помогнете ми защото е много опасно ако си се позасилив и като натиснеш и да осещаш че няма спирачки колата е много кофти ???????????
    Предполагам не добре обезвъздушени спирачки. Пробвай да обезвъздушиш и пиши после как е. Успех
    Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
    Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

с

можеби някаде има теч
      тел.0897943620

Коментар

оказа се от механизмите за саморегулиране че едната пластима ми е счупена и не се регулира но немога да намеря пластина трябва да обикалям по моргите

Коментар

Тъкмо тръгнах да пиша тема за подобен проблем дано нямате нищо против да използвам темата, при мен като се задържи педала леко натиснат и почва плавно да омеква и стига до най-ниска позиция (ламарината), след като го пусна и натисна рязко хваща. Например тръгвам да спирам на светофар от далече си намалявам и докато стигна светофара ми се е случвало педала да няма ход, а колата неспира. Също отзад съм сменил барабаните и челюстите (накладките). Течност не ми губи, преди няколко дена съм я обезвъздушавал и промяна няма. Колата е Пунто 1,2 75 без АБСНякой ако може да помогне Благодаря предварително.
          EX: Fiat Punto 1.2 75 k.c. 1996 г.

Коментар

yanek написа:
            Тъкмо тръгнах да пиша тема за подобен проблем дано нямате нищо против да използвам темата, при мен като се задържи педала леко натиснат и почва плавно да омеква и стига до най-ниска позиция (ламарината), след като го пусна и натисна рязко хваща. Например тръгвам да спирам на светофар от далече си намалявам и докато стигна светофара ми се е случвало педала да няма ход, а колата неспира. Също отзад съм сменил барабаните и челюстите (накладките). Течност не ми губи, преди няколко дена съм я обезвъздушавал и промяна няма. Колата е Пунто 1,2 75 без АБСНякой ако може да помогне Благодаря предварително.
            Тук може би става въпрос за помпа!
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

yanek написа:
              Проблема със същите симптоми го отстраних със смяна на спирачната помпа.

Коментар

sugarev написа:
                оказа се от механизмите за саморегулиране че едната пластима ми е счупена и не се регулира но немога да намеря пластина трябва да обикалям по моргите
                Дааааам - често срещан проблем е тази пластинка. Временно проблема може да се реши с тънко медно телче намотано и завързано на витките на регулиращия механизъм (след регулировка, разбира се). Играе го като контричка и не позвоява да се връща по резбата.А що се отнася до мързеливите моргаджии - моя съвет е да извадиш от другото колело пластинката и с нея да тръгнеш по моргите, защото не само от фиат става - има я и на рено.(Да взема да си отворя цехче за тия пластинки аз - състояние ще натрупам )

Коментар

Относно моя проблем, днес бях на сервиз и там ми казаха същото, че е помпата. Провериха сервото и казаха, че си е наред. А помпата изпуска по някой сектор и си лови когато си реше. Тия дни ще видя да я сменя и ще пиша дали наистина се е оказало от нея.Благодаря за отговорите.

Коментар

Колега yanek-смени ли я тая помпа,че да споделиш?И аз имам подобен проблем

Коментар

angus написа:
                      Колега yanek-смени ли я тая помпа,че да споделиш?И аз имам подобен проблем
                      Днес я купих от Euro07 за 56 лв. с отстъпки ми легна 40 лв. Метели или нещо подобно е, долу в колата е. И утре сутринта отивам да я сменям. Стискам палци дано не се окаже друго.

Коментар

днес си взех механизмите за регулиране от морга 50 лв 2та нови 130 ужас

Коментар

кола

смяната на помпата едвали да е причина за неработещи спирачки тя не се сменя точкова често
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги,а някои има ли идея за тоя кантар,че само тои остана за сьмнение-може ли да се регулира или като на Жигула се откача изобщо(Брава 1.6-без АБС-не спира като хората-5 пьти я обезвьздушавах-няма грам вьздух-маи ще е от помпата-)

Коментар

Колеги мога спокойно вече да се похваля след смяната на помпата и нова спирачна течност спирачките са супер. След смяната до момента съм минала от порядака на 60-70 км и не ми е направило никакъв проблем и следа няма от старите симптоми.

Коментар

Working...
                              X