Колеги,проблема е,че предницата хлопа и диагностиката показа -разбити биалетки и тампони на стаб.щанга.Въпроса ми е има ли колеги които са сменяли тези тампони и има ли ефект.Разбрах,че работата е трудоемка,но дали се сменят сполучливо тези тампони.Щанга комплект с тампоните от 200лв е дълбок резервен вариант.Важно е дали поотделно могат да се сменят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Марея JTD 105-стабилизираща щанга.
Collapse
X
-
ogi28b написа:Разбира се, 4-те тампона на стабилизиращата щанга се продават отделно, последния път като ходих в магазина на АХМ в София - имаха вътрешните. Евтини са, но за смяната май се сваля моста....Откачай я от биалетите, и не се занимавай, тамън по-меко ще ти вози.
Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
kimirai написа:А,с стабилноста на колата какво става.Да не се отъркалям някъде.
Коментар
-
ogi28b написа:kimirai написа:А,с стабилноста на колата какво става.Да не се отъркалям някъде.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
ogi28b написа:Разбира се, 4-те тампона на стабилизиращата щанга се продават отделноНомера е да откачиш едната биалетка, за да се "отпусне" щангата. Иначе ще има да напъваш и да береш лайки
Другият пиниз е предварително да напръскаш болтовете с WD-40 или нещо от сорта, защото обикновено са се спекли доста и можеш да ги скъсаш. Малко зор е напасването на новият тампон и планката, която го държи. Ако не ти се дават пари за нови тампони можеш да изрежеш парче от вътрешна велосипедна гума и да подложиш между тампона и щангата. Върши работа на 100% и няколко години няма да пипаш там.Аз миналата пролет ги сменях тези тампони сам на тротоара пред къщи
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
kimirai написа:ogi28b написа:kimirai написа:А,с стабилноста на колата какво става.Да не се отъркалям някъде.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:kimirai написа:ogi28b написа:kimirai написа:А,с стабилноста на колата какво става.Да не се отъркалям някъде.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Никой не кара колата си без стабилизираща щанга, защото всеки разсъждава по този начин: "Щом е там - значи има защо." Едно време баба ми само със стабилизирщи щанги си е карала колите.... Не се е претърколила на завой. gamma - имам предвид че и биалетите също са тампони на щангата. Затова казах 4, но всъщност си прав - 2 тампона държат щангата към моста, и 2 биалети я държат към носачите/амортисьорите.На вашето внимание - За или против стабилизиращата щанга
Коментар
-
Колега, как най-бързо, лесно и безболезнено може да се "махне" щангата? Достатъчно ли е само да се откачи от биалетите, и как трябва да се застопори , за да не мърда? Например с универсално закрепване тип "скоба за таЗа на гоуфо" (свинска опашка) ? Сега като сменям гумите, бих опитал, но все пак не съм сигурен къде , и как да я застопоря?
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, как най-бързо, лесно и безболезнено може да се "махне" щангата? Достатъчно ли е само да се откачи от биалетите, и как трябва да се застопори , за да не мърда? Например с универсално закрепване тип "скоба за таЗа на гоуфо" (свинска опашка) ? Сега като сменям гумите, бих опитал, но все пак не съм сигурен къде , и как да я застопоря?
Коментар
-
Благодаря ти, след седмица-две ще споделя впечатленията си. Моето каране е изключително в градски условия, и не смятам че ще усетя липсата и, освен в положителна посока, предвид пълната независимост на лявото и дясното колело. По принцип имам едно неприятно тропане, което се чува много глухо при най-леките неравности, предимно отдясно, и подозирам щангата - вътрешните и тампони, или тампона на амортисьора. Сега поне едното подозрения ще отпадне, а ако е от него - ще изчезне завинагиВсе пак - нещо пречи ли щангата да остане закачена за моста само на вътрешните тампони? Май не може да се извади без да се свали моста...
Коментар
-
ogi28b написа:Все пак - нещо пречи ли щангата да остане закачена за моста само на вътрешните тампони? Май не може да се извади без да се свали моста...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар