Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан прахов тампон на амортисьора
Collapse
X
-
Знам ли. С тези пружини я взех, но вози по-твърдо в сравнение с другите бравото, в които съм се возил. Амортисьорите съм ги сменял заедно с тампоните на макферсона преди по-малко от 2 години. Причината е, че отново десният се беше изкривил и точно този порахов тампон му липсваше и беше останал на сухо.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Знам ли. С тези пружини я взех, но вози по-твърдо в сравнение с другите бравото, в които съм се возил. Амортисьорите съм ги сменял заедно с тампоните на макферсона преди по-малко от 2 години. Причината е, че отново десният се беше изкривил и точно този порахов тампон му липсваше и беше останал на сухо.
Коментар
-
не си го скъсал, а просто е излязъл- горната част е противоударен тампон, а долната е самия противопрахов маншон. горното се "навива" в долното и просто е излязло. и при мен е така откакто съм взел колата и си карам без проблеми вече над 60 000, реално то нищо не се променя и тампона си е там, прохоуловиятеля и той си е там, само не са заедно. освен ако снимката не ме лъже и тампона всъщност е скъсан. не мога да преценя добре по снимката дали няма една част останала завита в прахоуловителяLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Airfan написа:Нови амортисьори и маншони ли сложи, какви сложи?pakumba написа:не си го скъсал, а просто е излязъл- горната част е противоударен тампон, а долната е самия противопрахов маншон. горното се "навива" в долното и просто е излязло. и при мен е така откакто съм взел колата и си карам без проблеми вече над 60 000, реално то нищо не се променя и тампона си е там, прохоуловиятеля и той си е там, само не са заедно. освен ако снимката не ме лъже и тампона всъщност е скъсан. не мога да преценя добре по снимката дали няма една част останала завита в прахоуловителяEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Според мен можеш да опиташ да го залепиш, защото иначе за смяната се налага, както са ти казали колегите демонтаж на амортисьора и пружината. Знам, че е гадно за бъркане, но можеш да почистиш добре двете места с разредител. Подсушаваш добре и залепяш с хубаво лепило за гума. Чакаш да съхне, колкото пише на лепилото и караш.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
не са заедно. не че си личи:http://axm-auto.com/image_display.ph...7_5498.jpgно че не са заедно е 100%, дали при теб е скъсан не знам. както ти казах не съм го оправял това и нямам проблеми.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Аз пък да ти кажа че са едно цяло.... старите ми бяха като твоите с оранжев тампон и черен прахоуловител, обаче сега взех някакви (точно като на колегата Geraka) и са 2-те в едно черно на цвят...Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:Аз пък да ти кажа че са едно цяло.... старите ми бяха като твоите с оранжев тампон и черен прахоуловител, обаче сега взех някакви (точно като на колегата Geraka) и са 2-те в едно черно на цвят...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:PaUnOff написа:Аз пък да ти кажа че са едно цяло.... старите ми бяха като твоите с оранжев тампон и черен прахоуловител, обаче сега взех някакви (точно като на колегата Geraka) и са 2-те в едно черно на цвят...Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Ново мнение.
Здравейте Колеги,Ще използвам тази тема да задам един въпрос относно окачването. Миналата година смених амортисьорите с такива втора ръка.Свалих от едната кола и директно на другата.С пружини и всичкото му там.И сега на пролет като минах на 15 гуми,тоест летния ми комплект и при по-продължителен завой наляво започна да се чува едно хлопане отдясно.Най го определям ,като имаш много мека или спукана гума е подобно.Не е чаткане,скърцане,пукане ,а най-вече хлопане.Ако правиш ляв на по-широко кръстовище с 30-40 км е най-отчетливо.Просто мръднеш ли волана дори и с половин оборот и задържиш така и почва хлоп-хлоп-хлоп.На десен завой няма аномалии и е екстра .Със зимните 14" не съм усетил такива звуци.Иначе няма тресене на волана,вибрации или нещо да подсказва за разбито по предницита.Гумите са еднакво напомпени и балансирани. С много мислене стигнах до заключението,че това няма от къде да идва освен от тоя противоударен тампон на амортисьора,който в момента е скъсан,а и прахоуловител няма.Въпросът е какво мислите Вие и има ли смислъл да си играя да прехвърлям от старите ми ам-ри тези неща на новите(освен профилактично разбира се.Трябва да се направи за да удължа живота на ам-те).Днес малко се заиграхме,ама едно е да са вече свалени,а друго е тепърва пак да вдигам на крик колата и да си играя за лудо ,ако е от нещо друго. Дайте някакъв съвет къде може да е проблема.Също предницата беше на реглаж със зимните гуми преди време,сега с тези бие малко в дясно. Поздрави.Прикачени файловеFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар