Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсан прахов тампон на амортисьора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Ново мнение.

pl4 8rp написа:
    Здравейте Колеги,Ще използвам тази тема да задам един въпрос относно окачването. Миналата година смених амортисьорите с такива втора ръка.Свалих от едната кола и директно на другата.С пружини и всичкото му там.И сега на пролет като минах на 15 гуми,тоест летния ми комплект и при по-продължителен завой наляво започна да се чува едно хлопане отдясно.Най го определям ,като имаш много мека или спукана гума е подобно.Не е чаткане,скърцане,пукане ,а най-вече хлопане.Ако правиш ляв на по-широко кръстовище с 30-40 км е най-отчетливо.Просто мръднеш ли волана дори и с половин оборот и задържиш така и почва хлоп-хлоп-хлоп.На десен завой няма аномалии и е екстра .Със зимните 14" не съм усетил такива звуци.Иначе няма тресене на волана,вибрации или нещо да подсказва за разбито по предницита.Гумите са еднакво напомпени и балансирани. С много мислене стигнах до заключението,че това няма от къде да идва освен от тоя противоударен тампон на амортисьора,който в момента е скъсан,а и прахоуловител няма.Въпросът е какво мислите Вие и има ли смислъл да си играя да прехвърлям от старите ми ам-ри тези неща на новите(освен профилактично разбира се.Трябва да се направи за да удължа живота на ам-те).Днес малко се заиграхме,ама едно е да са вече свалени,а друго е тепърва пак да вдигам на крик колата и да си играя за лудо ,ако е от нещо друго. Дайте някакъв съвет къде може да е проблема.Също предницата беше на реглаж със зимните гуми преди време,сега с тези бие малко в дясно. Поздрави.
    Колега за това хлопане съм на 99% сигурен ,че си скъсал тел на дясната гума. Когато си скъсал тел ,се получава жабка на грайфера. Така ,че свали дясната гума и е огледай добре за някоя жабка върху самия грайфер.
    Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

огледай лагера на макферсона
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Ново мнение.

kurticata написа:
        Колега за това хлопане съм на 99% сигурен ,че си скъсал тел на дясната гума. Когато си скъсал тел ,се получава жабка на грайфера. Така ,че свали дясната гума и е огледай добре за някоя жабка върху самия грайфер.
        И аз се насочих към гумите,ама до последно си вървяха добре.А в онази тема на колегата "Вет",беше написал че като сложил по-големите гуми и усетил ,че има нещо поразбито по предницата.Освен на първо време да развъртя гумите ,че е най-лесно.Ще я сложа задна да видим,дали ще е от това.На право няма ядове.Пък ако има скъсан тел...ще се търкаля отзад
        S_BANKOV написа:
        огледай лагера на макферсона
        Колега ще пробвам първо лесното,а по-натам като ми е кеф и сваляме амортисьорите за смяната на противоударните тампони и прахоуловителите пак ще ги прегледам. Като я докарам донякъде ще пиша пак.Поздрави.
        Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
        Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Противоударния тампон когато е скъсан прави доста силен удар като стържене на желязо в ламарина, карам със скъсан тампон вече втора година и освен това стържене други проблеми намам. Усеша се доста добре ако минеш по пропаданена асвата но без ръбове.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
          X