Здравейте, колеги! От скоро ми се появи следният проблем: когато дам на контакт АБС и ръчната спирачка свтват и огасват, след като запаля двигателя пак светват и след 5-6 секунди изгасват. Въпросът ми е на какво се дължи това и какви са възможните причини за проблема. Колата е ФИАТ БРАВО 1.6 16в 5/1999 год.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем в АБС
Collapse
X
-
Това се дължи на понижено напрежение от акумулатора - отслабнал е, или ще пътува за вечните земи. Когато стартираш - АБС няма достатъчно напрежение, понеже стартера гълта голям ток, и ЕКУ го изключва, затова светва, след като вече си запалил - напрежението е в нормите, и АБС се рестартира с всички тестове, и понеже всичко ти е наред - угасва. Провери зареждането на акумулатора, долей вода в него ако трябва. Ако често караш на къси разстояния - съвсем нормално да се получава този ефект.
Коментар
-
Здравейте ! Имам браво 1.6 16в минах през един черен път и тогава ми светна лампата за абс-а накувах спирачката но неработише ,на следващия ден работише и така ту работи ту не, а сега постоянно ми свети лампата и не работи... някакви идей от какво може да е... аз мисля че някоя клема може да се е откачила...
Коментар
-
Re: Проблем в АБС
krasimir100/16v/GT написа:Здравейте, колеги! От скоро ми се появи следният проблем: когато дам на контакт АБС и ръчната спирачка свтват и огасват, след като запаля двигателя пак светват и след 5-6 секунди изгасват. Въпросът ми е на какво се дължи това и какви са възможните причини за проблема. Колата е ФИАТ БРАВО 1.6 16в 5/1999 год.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Колеги, моля ви не всявайте страх у колегата. Той няма проблем с АБС-а. Обясних, мисля че добре, в предния си пост защо светват лампите на АБС-а. А за светването едновременно на лампите за АБС и ръчна, и изгасването им след 2 секунди - също съм обяснил внимателно в тази тема: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=55205След това има нов пост на друг колега, който говори за съвсем друг проблем, а вие отговаряте по вече изяснен въпрос, и то с догадки, които в случая не са верни. Така в темата става пълна боза. Повтарям въпроса, който все още няма отговор:Здравейте ! Имам браво 1.6 16в минах през един черен път и тогава ми светна лампата за абс-а накувах спирачката но неработише ,на следващия ден работише и така ту работи ту не, а сега постоянно ми свети лампата и не работи... някакви идей от какво може да е... аз мисля че някоя клема може да се е откачила...
Коментар
-
И при мен ту работеше ту спираше както при теб и накрая го закъчих за диагностика и се оказа датчик на захранването.Неможело да се ремонтира и поради това си купих друг ABS-блок.Е беше втора употреба, но случих защото всичко си беше добре след това.Та закачи и твоя за диагностика и дано разбереш какво му е!Успех ти желая!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар