Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на задни накладки, ръчната не държи - нормално ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на задни накладки, ръчната не държи - нормално ли е?

Здравейте, вчера бях на преглед на спирачаната система и резултата беше трагичен. Задните накладки са останали на желязо, при отварянето фердото се е разпаднало. Трябва да сменя и барабаните, както и предни накладки. Поради ограничени финанси този месец, смених само задни накладки, след 2 седмици ще направя и другите неща. От сервиза (Александър Ауто, които между другото са си лепнали лепенка с името под задния ми стоп,ама нейсе) ми казаха, да внимавам следващите 2-3 дена, защото колата няма да спира така добре, докато слегнат накладките. Наистина педала стана доста мек и не мога да преценя дали наистина спира по-зле, или аз съм свикнал да настискам по-малко.Това ми първо въпрос - нормално ли е да се държат така спирачките (това ми е първата кола и за пръв път сменям накладки). Другия въпрос, който ме вълнува живо е, че ръчната въобще я няма. Вчера като се прибрах, щеше да ми остане в ръцете - свикнал съм да дърпам и да има усилие, а сега направо няма никой. Преди я вдигах максимум 2-3 зъба(ако така се казва), вчера като пробвах - може би 5-6 А като я дръпнах на 4 и пуснах спирачката и колата тръгна надолу по надолнището Това ми е втория въпрос - нормално ли е това? Видях 2-3 такива теми за ръчната, обаче не разбрах - трябва ли да изчакам известно време да се оправи сама или в понеделник да се върна в сериза да го оправят това?
    Браво 1.6 16v 1996
    Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

трябва дати натегнат ра4ната и6асе оправи ипри мен бе така

Коментар

Има вазможност да е от кантарчето на здния мост което определя с каква сила да хващат барабаните според тежеста.Когато натиснеш спирачките отзад хващат,но не на 100%,а предните нямат феродо и педала потава малко повече и не хващат добре.Като смениш и предните и ти натегнат рачната от барабана всичко трябва да баде ок.
      tipaka

Коментар

всичко , което си описал е нормално при работа на ’майстор’ с две леви ръце и около 30 гр. мозък.

Коментар

u_bo написа:
          всичко , което си описал е нормално при работа на ’майстор’ с две леви ръце и около 30 гр. мозък.
          Точно!

Коментар

Щом барабаните са били за смяна, значи имат ръб, който ръб пречи при поставянето на новите накладки да легнат плътно до барабана, в смисъл че челюстите на спирачния механизъм имат дълъг ход докато опрат накладките в стената на барабана, оттам ти пада педала на спирачките и е мек и не достига сила и до предните спирачни механизми, абе като цяло си камикадзе в момента. Най-добре нови барабани отзад или най-малкото обиране на ръба при стругар на старите, абе търси свестен майстор, тези са те пуснали на съдбата
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря за отговорите. В интерес на истината, педала се оправи - колата спира нормално, но там повече няма да стъпя...След 2 седмици сменям накладки и барабани(ма ще поискам 2-ро мнение на друго място за барабаните) - този път при майстор(уж доста хора били доволни - ще видим), не в сервиз(ужким известен). До тогава няма да я карам сигурно..Вече не знам къде да я карам тая кола за ремонти.
              Браво 1.6 16v 1996
              Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

тресчотките ще оберат ръба. а ръчната си я натегни от гайката на лоста и ще ти се оправят спирачките
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

А къде точно се намира тази гайка?
                  Браво 1.6 16v 1996
                  Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Здравеите,колеги-и аз имам сьщия проблем-от около 4 месеца са ми сменени задни накладки .Четох че тея механизми на задните апарати се саморегулират ама явно не става-почвам да се сьмнявам дали ми работи добре спирачна помпа или серво-ако някои има идеи как да се проверя те дали работят правилно ще са мн. благодарен(Брава 1.6 16-97г-без АБС)

Коментар

svilens написа:
                      А къде точно се намира тази гайка?
                      под гумения маншон
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

колеги, ремонтирайте колите при свестни майстори, защото ако знаете какви глупости виждам почти всеки ден, направо ще настръхнете ...а това все пак е тема за спирачки...
                        Типо-то е истинската работа !

Коментар

Аз имах същия проблем.Сменям барабаби с накладки-ЧИСТО НОВИ и ми изчезва ръчната.Всичко се оказа от накладките спира мн добре ама механизма на самата накладка не работи а изтърва.Ето и снимка да те опътя.Там има едни зъбци които изтърват и от там идва целия проблем http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...U9mkBEoAch.JPG
                          ПУНТО МК1 1.2 16В

Коментар

Може ли да ми покажете кьде е точно тая гаика за натягане на рьчната-ако има снимка още по добре-Благодаря

Коментар

angus написа:
                              Може ли да ми покажете кьде е точно тая гаика за натягане на рьчната-ако има снимка още по добре-Благодаря
                              Лоста за ръчната вътре в купето, отстрани е с въпросната гума. Сваляш я, за да си остане само лоста, дърпаш ръчната, поглеждаш под лоста и няма начин да не видиш гайката.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
                              X