Здравейте,от няколко месеца имам Фиат Браво 1.9 Disel JTD. Понеже ми докараха колата от чужбина и следователно не съм я оглеждала на място за неизправности, установих съществуващ проблем след пристигането й. Проблемът е следния: при натискане на спирачките (не винаги, но доста честно) се чува някакво силно тропане, а напоследък се появи и допълнителен шум ( мога да го определя като стържещ). И тропането и стържещият звук идват от предната лява страна ( предна лява гума). Няколко пъти карах колата в оторизиран сервиз на Фиат, но за жалост не можаха да отстранят повредата и странното е че даже си нямат на идея къде може да е. Проверени са ми спирачните дискове и всичко по спирачките и не бяха открити неизправности. Странното е, че понеже се съмнявахме, че има проблем в ABS-a махнахме бушона му и всички звуци и тропането спряха. Някой има ли подобен проблем ? Знам, че ви свучи странно, но шумът започва да се засилва, а даже в сервиз не могат да ми кажат каква е повредата. Благодаря ви предварително !Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките или ABS
Collapse
X
-
Колата ти с 4 еднакви на размер гуми ли е? Когато подадеш "контакт", между километража и оборотомера светва ли жълта лампа с надпис ABS, и до нея червена лампа "удивително в кръгче, оградено със скоби" (!)? После тези две лампи трябва да изгаснат заедно, при освободена ръчна спирачка. Това случва ли се?
-
ogi28b написа:Колата ти с 4 еднакви на размер гуми ли е? Когато подадеш "контакт", между километража и оборотомера светва ли жълта лампа с надпис ABS, и до нея червена лампа "удивително в кръгче, оградено със скоби" (!)? После тези две лампи трябва да изгаснат заедно, при освободена ръчна спирачка. Това случва ли се?
Коментар
-
marinela_koleva написа:ogi28b написа:Колата ти с 4 еднакви на размер гуми ли е? Когато подадеш "контакт", между километража и оборотомера светва ли жълта лампа с надпис ABS, и до нея червена лампа "удивително в кръгче, оградено със скоби" (!)? После тези две лампи трябва да изгаснат заедно, при освободена ръчна спирачка. Това случва ли се?
Коментар
-
u_bo
Re: Проблем със спирачките или ABS
marinela_koleva написа:... Няколко пъти карах колата в оторизиран сервиз на Фиат, но за жалост не можаха да отстранят повредата и странното е че даже си нямат на идея къде може да е.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар