...@ Jimy провери си спирачните тръбички, ама е много вероятно и да е от спирачната помпа тоя ефект!
След проведени мероприятия по темата...проблема остава!!! При подмяна ня цялата спирачна система отзад, т.е. конверсия от барабанни към дискови спирачки, след като отново е обезвъздушена по начина описан в дебелите книги ... колата спира не равномерно! Усеща се диагонално поклащане в посока предно дясно-задно ляво колело. По някога педала на спирачките сработва при по-горна позиция от обикновенно и действа ОСЕЗАЕМО само на предните колела, като ако го задържа в тази му позиция ,натиснат в един момент отпуска и застава в нормалната си позиция и колата спира перфектно ... каква е тази аномалия?п.п. бях нарочил барабанните спирачки и понеже подмяната им с дискове предстоеше реших да изчакам...е абсолютно същия проблем се прояви отново...иначе това което не работи правилно, когато сработи е удоволствие да си спираш, без значение от скорост или товар, просто цялата кола "потъва" без грам поклащане в която и да е посока, освен леко надолу ?!edit: електронния кантар как може да се диагностицира? Някой да знае сигурни симптоми за повреда на спирачна помпа, защото само това остана да подменя!? А вакум помпата?
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
То не е точно кантар. Ако не работи ще ти светят лампите за ръчна и АБС. Друг начин за диагностика не знам.Според мен проблема ти е механичен. Електрониката или работи, или не!
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
нее от помпата аз е сменях и нямаше ефект смених спирачни цилиндри и готово има спирачки и не занаса а другата помпа е ако педала е много твърд -щото ако и откачиш маркуа -става много твърд
нее от помпата аз е сменях и нямаше ефект смених спирачни цилиндри и готово има спирачки и не занаса а другата помпа е ако педала е много твърд -щото ако и откачиш маркуа -става много твърд
Коментар