Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

занасяне при натискане на спирачките - РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

занасяне при натискане на спирачките - РЕШЕНО

преди няколко дни при спиране пред кварталният магазин колата спря ърудни учудих се но си казах че не съм сменял накладки сигорно е дошло времетоНа следващият ден пи спиране коалта носи на дясно и то дост апри скорост около 70 км. неможах да повярвам Набедих задните накладки отворих почистих и какво да водя накладки има всичко си е на мястото и на двете колелета някакви идеи ... и ли някой да се е борил с подобен проблемГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Bravo 1.9 jtd 1999

Re: занасяне при натискане на спирачките помогнете

georgi_iliew написа:
    преди няколко дни при спиране пред кварталният магазин колата спря ърудни учудих се но си казах че не съм сменял накладки сигорно е дошло времетоНа следващият ден пи спиране коалта носи на дясно и то дост апри скорост около 70 км. неможах да повярвам Набедих задните накладки отворих почистих и какво да водя накладки има всичко си е на мястото и на двете колелета някакви идеи ... и ли някой да се е борил с подобен проблемГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Трябва преводач вероятно нищо не мога да разбера.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Блокирал/щ цилиндър на някое от колелата. Причини много.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Изпуснали амартесиьори?
        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

е не всички са безгрешни клега!сменени са са 2 та задни амортисьора а предните били добре според "майстора"задните цилиндърчета ги пробвахме не задържат Възможно ли е проблем с маркучетата на задният мост поне така ми казаха майстори
          Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Колега,като неспециалист ти препоръчвам да прегледаш спирачните маркучи отпред.
            Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
            ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
            ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
            ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

georgi_iliew написа:
              е не всички са безгрешни клега!сменени са са 2 та задни амортисьора а предните били добре според "майстора"задните цилиндърчета ги пробвахме не задържат Възможно ли е проблем с маркучетата на задният мост поне така ми казаха майстори
              Колега, най-добре прегледай и предната част от спирачната система. При спирането пред кварталния магазин едва ли си карал със 120, за да се задействат и задните спирачки. Провери всички маркучи, предните спирачни апарати, задните цилиндърчета и не на последно място си припомни дали не си оставял колата на ръчна и от някое жило да имаш блокирало задно колело.
              ex. Fiat Marea 1.6 16V
              ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
              Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

А колко е елементарно да отидеш в който и да е пункт за ГТП и да им дадеш 5лв и да видиш кое колело не ти е наред...
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ръчна

понеже и аз го имам подобен проблемкато натисна спирачките и занася сменени са ми почти всички работи по спирачкитено днес пробвах да спра на заледено само с ръчна и пак ми занесе иначе на сухо си спира почти нормално купил съм си за смяна задни амортисьори да видим как щее след смяната им
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

колега kluchar един въпрос ако си мсенял спирачни маркучи предни задни огледа ли ги за запушено в следствие разлагане на маркуча Много ще съм благодарен на отговор
                    Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

кола

не съм ги гледал вчера пробвах да спирам само с ръчната пак занася а наклатките и жилата са ми от скоро барабаните са от Браво и наклатките и ако пусна ръчната и се опитам да тръгна колата се надига и все си мисля че амортисьорите прават проблем а иначе на сухо си спира почти както трябва и с ръчната и с педала
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

моята и на сухо спира така както и на сняг -със занасяне нормално ли е след 3 спирания от 60- 70 км до 0 дисковете да греят немога да ги пипнано в тези студове немога да ремонтирам нищо за съжаление и събирам менния
                        Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Достатъчно е някое колело да хване секунда по късно и ако с волана сме помогнали малко и се занася. Същото важи и за колело което спира по слабо от останалите. Както каза колегата @ВО в първият пункт да ви проверят спирачките.

Коментар

аз имах същия проблем .когато натисна спирачки автомобила бие надясно.Смяна на преден спирачен маркуч и спирачна течност и всичко е ок.

Коментар

Евала KENTANA, Колега, смени си спирачната течност,провери си маркучетата и 4-те и обезвъздуши хубаво, при нужда ги подмени с нови по 15 лева са. Което колело грее на там ли занасяш? Което грее там е проблема. Ако е предно колело просто ти е леко клиясало цилиндърчето в спирачния апарат и трябва да го разкараш или ти е запушено маркучето-веднага смяна с ново. Ако ти задържа задно колело при натиск на спирачка първо че захапва по-късно а второ няма да го усетиш. При колегата сас сменени задни челюсти и барабани на ръчна се занася защото в едното жило има малко повече ход от другото. Просто трябва да се урави хода на жилата.
                              Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                              харчи: DOSTA

Коментар

Working...
                              X