Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мистериозна загуба на спир. течност и след работа пак поява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мистериозна загуба на спир. течност и след работа пак поява

Колеги, имам следния въпрос!Колата е палио уйкенд 1,9 ТД без АБС. Миналата седмица беше по-студено и колата изгуби спирачки. Погледнах в казанчето и беше празно. Понеже нямах течнст на ръчна тръгнах до бензиностанцията да купя, междувруменно се появиха спирачките и когато отврих казанчето течността се беше в норма. Въпроса ми е на какво се дължи тази загуба и появата на спир. течност и евентуалното му решаване.

Мирише ми на въздух в спирачната система. Лекарство - обезвъздушаване.Имаше някаква последователност - задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво колело обаче не съм сигурен дали важи за твоята кола.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Re: Мистериозна загуба на спир. течност и след работа пак по

krasig написа:
      Колеги, имам следния въпрос!Колата е палио уйкенд 1,9 ТД без АБС. Миналата седмица беше по-студено и колата изгуби спирачки. Погледнах в казанчето и беше празно. Понеже нямах течнст на ръчна тръгнах до бензиностанцията да купя, междувруменно се появиха спирачките и когато отврих казанчето течността се беше в норма. Въпроса ми е на какво се дължи тази загуба и появата на спир. течност и евентуалното му решаване.
      Това за първи път го чувам.Изчезват 200 мл течност и после се появяват.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        krasig написа:
        Ако има въздух в тръбичките като работи двигателя въздухът се сгъстява и течността навлиза на освободеното място в тръбичките със спирачна течност. Като спре да работи двигателят няма налягане и въздухът в тръбичките избутва течността обратно в казанчето.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
          Tornado написа:
          krasig написа:
          Ако има въздух в тръбичките като работи двигателя въздухът се сгъстява и течността навлиза на освободеното място в тръбичките със спирачна течност. Като спре да работи двигателят няма налягане и въздухът в тръбичките избутва течността обратно в казанчето.
          Недей така ще ти се смее целия форум.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Недей така ще ти се смее целия форум.
            Все пак това не обяснява на колегата защо му изчезва и се появява течността в резервоарчето.И защо му се губят спирачките.Ако можем да помогнем ... а пък после ще се смеем заедно Все пак никой не се е родил научен и всеки може да сгреши.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Виж си накладките. Вероятно ги няма
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

колега предните накладки са с дебелина около 5мм, задните не ги проверявах, но държат

Коментар

Working...
                X