Здравейте колеги, тъкмо мислех, че след поставянето на новозакупената АБС-помпа /разбира се втора употреба/ съм си решил проблемите с него, но се оказа, че при рязко натискане на спирачката и задействане на АБС-са предно дясно или и двете дясни колела блокират и независимо дали ще отпусна крака от педала на спирачките колата продължава да се сурка докато спре напълно. След като спре педала се връща в изходно положение и мога да продължа чак тогава. Искам да подчертая, че след смяната му индикацията на таблото вече не свети и не отчита грешка при задействане. Ще бъда благодарен на всеки, който може да помогне с някакъв съвет или да сподели подобен личен опит. Благодаря!ABS Lucas 32610689-05 , а колата е Фиат Мареа 1.8 16 V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с АБС Лукас на Мареа 1.8 - РАЗРЕШЕН
Collapse
X
-
u_bo
вероятно си сложил АБС ЕКУ от английска кола.имаше такъв проблем един приятел на славиланчиаа друг го беше закъсал с ЕКУ на ДВГ по същата причина.
-
Re: Проблем с АБС Лукас на Мареа 1.8
busho_101 написа:Здравейте колеги, тъкмо мислех, че след поставянето на новозакупената АБС-помпа /разбира се втора употреба/ съм си решил проблемите с него, но се оказа, че при рязко натискане на спирачката и задействане на АБС-са предно дясно или и двете дясни колела блокират и независимо дали ще отпусна крака от педала на спирачките колата продължава да се сурка докато спре напълно. След като спре педала се връща в изходно положение и мога да продължа чак тогава. Искам да подчертая, че след смяната му индикацията на таблото вече не свети и не отчита грешка при задействане. Ще бъда благодарен на всеки, който може да помогне с някакъв съвет или да сподели подобен личен опит. Благодаря!ABS Lucas 32610689-05 , а колата е Фиат Мареа 1.8 16 VFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Разменени са местата точно по същия начин както аз ги бях объркал.Ще има да черпиш.Пояснявам - на линията където са двете тръбички това е входа от спирачната помпа.На линията където са четирите са тръбичките към колелата.По начина както са сега се подава налягане зад клапан който при сработване го задържа и не пуска докато не спре автомобила.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:Разменени са местата точно по същия начин както аз ги бях объркал.Ще има да черпиш.Пояснявам - на линията където са двете тръбички това е входа от спирачната помпа.На линията където са четирите са тръбичките към колелата.По начина както са сега се подава налягане зад клапан който при сработване го задържа и не пуска докато не спре автомобила.
Коментар
-
Airfan написа:Tornado написа:Разменени са местата точно по същия начин както аз ги бях объркал.Ще има да черпиш.Пояснявам - на линията където са двете тръбички това е входа от спирачната помпа.На линията където са четирите са тръбичките към колелата.По начина както са сега се подава налягане зад клапан който при сработване го задържа и не пуска докато не спре автомобила.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
re
Бързам да благодаря на колегата Tornado за бързата реакция и наблюдателност. Нямах търпение още днес да разменя местата на тръбичките с цената на измръзналите ми пръсти и резултата вече е налице. АБС-са работи безупречно. Колегата Tornado, който е помагал не веднъж има от мен бутилка уиски. Проблема е решен и ще се радвам на по-безопасно и спокойно шофиране през зимния период, когато използването на АБС-системата е най полезно.
Коментар
-
Re: re
busho_101 написа:Бързам да благодаря на колегата Tornado за бързата реакция и наблюдателност. Нямах търпение още днес да разменя местата на тръбичките с цената на измръзналите ми пръсти и резултата вече е налице. АБС-са работи безупречно. Колегата Tornado, който е помагал не веднъж има от мен бутилка уиски. Проблема е решен и ще се радвам на по-безопасно и спокойно шофиране през зимния период, когато използването на АБС-системата е най полезно.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Извинявам се за offtopic-а колеги, ама ще го постна тук това, че е прясна темата:можете ли да ми кажете къде ми се намира ECU-то (централната конзола) на ABS-а, Bravo 1.9 JTD ?Искам да си видя кой му е производителя и номера му, че трябва да купувам нов (на старо), а тея от АутоИталия са ми дали някакъв номер, който не съществува...Fiat Bravo 1.9 JTD '99г.
Коментар
-
ZlatkoStoev написа:Извинявам се за offtopic-а колеги, ама ще го постна тук това, че е прясна темата:можете ли да ми кажете къде ми се намира ECU-то (централната конзола) на ABS-а, Bravo 1.9 JTD ?Искам да си видя кой му е производителя и номера му, че трябва да купувам нов (на старо), а тея от АутоИталия са ми дали някакъв номер, който не съществува...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар