Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с АБС Лукас на Мареа 1.8 - РАЗРЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с АБС Лукас на Мареа 1.8 - РАЗРЕШЕН

Здравейте колеги, тъкмо мислех, че след поставянето на новозакупената АБС-помпа /разбира се втора употреба/ съм си решил проблемите с него, но се оказа, че при рязко натискане на спирачката и задействане на АБС-са предно дясно или и двете дясни колела блокират и независимо дали ще отпусна крака от педала на спирачките колата продължава да се сурка докато спре напълно. След като спре педала се връща в изходно положение и мога да продължа чак тогава. Искам да подчертая, че след смяната му индикацията на таблото вече не свети и не отчита грешка при задействане. Ще бъда благодарен на всеки, който може да помогне с някакъв съвет или да сподели подобен личен опит. Благодаря!ABS Lucas 32610689-05 , а колата е Фиат Мареа 1.8 16 V

вероятно си сложил АБС ЕКУ от английска кола.имаше такъв проблем един приятел на славиланчиаа друг го беше закъсал с ЕКУ на ДВГ по същата причина.

Коментар

re

Не, абс-са си е от Мареа отново 1.8 . Абсолютно същият.

Коментар

Re: Проблем с АБС Лукас на Мареа 1.8

busho_101 написа:
        Здравейте колеги, тъкмо мислех, че след поставянето на новозакупената АБС-помпа /разбира се втора употреба/ съм си решил проблемите с него, но се оказа, че при рязко натискане на спирачката и задействане на АБС-са предно дясно или и двете дясни колела блокират и независимо дали ще отпусна крака от педала на спирачките колата продължава да се сурка докато спре напълно. След като спре педала се връща в изходно положение и мога да продължа чак тогава. Искам да подчертая, че след смяната му индикацията на таблото вече не свети и не отчита грешка при задействане. Ще бъда благодарен на всеки, който може да помогне с някакъв съвет или да сподели подобен личен опит. Благодаря!ABS Lucas 32610689-05 , а колата е Фиат Мареа 1.8 16 V
        Смятам ,че мога да ти реша проблема дори само ако ми снимаш как си разположил тръбичките.Имам съмнение ,че си ги объркал.При мен се получи същото и само това ,че бях снимал преди демонтажа ми оправи неволите.Ако ли пък наиситина е от кола с десен волан което мисля ,че няма значение тогава пак има начин.Смимай отгоре как си завил тръбичките защото вярвай ми има начин да ги объркаш.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

re

Утре на светло ще направя снимки. Иначе АБС-са е свален от абсолютно същата мареа, но седан, което няма значение и естествено отново с ляв волан.Сега прилагам една снимка ПРЕДИ смяната:
          Прикачени файлове

Коментар

re

Ето и снимка СЛЕД. Мисля, че няма разлика в подредбата, но е възможно да са били оплетени преди това още.
            Прикачени файлове

Коментар

Разменени са местата точно по същия начин както аз ги бях объркал.Ще има да черпиш.Пояснявам - на линията където са двете тръбички това е входа от спирачната помпа.На линията където са четирите са тръбичките към колелата.По начина както са сега се подава налягане зад клапан който при сработване го задържа и не пуска докато не спре автомобила.
              Прикачени файлове

Коментар

Tornado написа:
                Разменени са местата точно по същия начин както аз ги бях объркал.Ще има да черпиш.Пояснявам - на линията където са двете тръбички това е входа от спирачната помпа.На линията където са четирите са тръбичките към колелата.По начина както са сега се подава налягане зад клапан който при сработване го задържа и не пуска докато не спре автомобила.
                На снимката "преди" са разположени точно по същия начин. Как е работило тогава??

Коментар

Пичове... малко, като след дъжд качулка ще е моят съвет, но маркирайте тръбичките преди да извършвате подобни манипулации! Макар, че тук на снимките не си личи да има размяна...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Airfan написа:
                    Tornado написа:
                    На снимката "преди" са разположени точно по същия начин. Как е работило тогава??
                    Не е работило.Който иска да вярва аз това го изпатих и само снимката която направих преди демонтажа ме спаси в последствие.

Коментар

re

Бързам да благодаря на колегата Tornado за бързата реакция и наблюдателност. Нямах търпение още днес да разменя местата на тръбичките с цената на измръзналите ми пръсти и резултата вече е налице. АБС-са работи безупречно. Колегата Tornado, който е помагал не веднъж има от мен бутилка уиски. Проблема е решен и ще се радвам на по-безопасно и спокойно шофиране през зимния период, когато използването на АБС-системата е най полезно.

Коментар

Re: re

busho_101 написа:
                        Бързам да благодаря на колегата Tornado за бързата реакция и наблюдателност. Нямах търпение още днес да разменя местата на тръбичките с цената на измръзналите ми пръсти и резултата вече е налице. АБС-са работи безупречно. Колегата Tornado, който е помагал не веднъж има от мен бутилка уиски. Проблема е решен и ще се радвам на по-безопасно и спокойно шофиране през зимния период, когато използването на АБС-системата е най полезно.
                        Радвам се ,че помогнах все пак.Наистина помоща на ABS на заснежени и заледени участъци е в голяма помощ на водача ,но все пак имай едно на ум.Вчера на два пъти щях да събера очите на Мареата на слизане по Шипка заради подценяване на скоростта и обстановката.Забравих да напиша ,че след размяната на тръбичките няма да е зле да обезвъздушиш системата.

Коментар

Извинявам се за offtopic-а колеги, ама ще го постна тук това, че е прясна темата:можете ли да ми кажете къде ми се намира ECU-то (централната конзола) на ABS-а, Bravo 1.9 JTD ?Искам да си видя кой му е производителя и номера му, че трябва да купувам нов (на старо), а тея от АутоИталия са ми дали някакъв номер, който не съществува...
                          Fiat Bravo 1.9 JTD '99г.

Коментар

ZlatkoStoev написа:
                            Извинявам се за offtopic-а колеги, ама ще го постна тук това, че е прясна темата:можете ли да ми кажете къде ми се намира ECU-то (централната конзола) на ABS-а, Bravo 1.9 JTD ?Искам да си видя кой му е производителя и номера му, че трябва да купувам нов (на старо), а тея от АутоИталия са ми дали някакъв номер, който не съществува...
                            По горе има снимки на които се вижда модула на АБС с управляващия блок.

Коментар

Това отляво, под казанчето със спирачна течност?Благодаря Tornado, утре по светло ще се пробвам да видя номера...
                              Fiat Bravo 1.9 JTD '99г.

Коментар

Working...
                              X