Самоцитирам се:"...Има развитие на моя проблем, т.е. разрешение !Първо твърдия педал, при работещ двигател се дължеше на два фактора: скапани, и полузапушени спирачни маркучи. Другото бе студеното време, което катализира запушването на маркучите, т.е. станаха още "по-дървени" !Разрешението бе: нови четири маркучлета и спирачките са вече перфектни, няма никаква разлика в положението или хода на педала на спирачките, в който и момент да се използва!!!Вторият ми проблем със спирачната система, а именно, че сутрин когато потеглям, все едно нямам предни спирачки, се дължи на много лаишка и тъпа причина! Стари и явно заминаващи си жила на ръчната. Тъй като винаги ,като паркирам пред блока, си вдигам лоста на ръчната 2-3 зъба /НЕ ДО КРАЙ/ явно от студеното - нещо се запича и воала...сутрин си суркам задните гуми при първо и второ спиране! Тези дни при паркиране оставях колата единствено на първа и резултата бе налице: при сутрешното ми потегляне, бравото спираче кат пич!Извинявам се за дългият ми коментар, но се надявам той да послужи на някой да предугади събитията и да ги избегне, поздрави!!! ... "
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вероятен проблем с вакум помпата или спирачната помпа ... ?
Collapse
X
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
-
Нека да не отварям нова тема,но на какво може да се дължи леко мек педал?За да хванат добре спирачките трябва да натисна по-силно спирачките и по-осезаемо започва да спира при достигане на средата, на хода, на педала.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Предполагам, че ако не си сменял маркучи и спирачна течност , може би трябва да почнеш от там! Това препоръчвам, защото така или иначе това е задължителна манипулация през период от две години , това по спомен. Колегите са по-точни и ще цитират дебелите книги!А при мен нещата не се разрешиха...така си мислех ,но уви! Това, което направих до сега е правилно, но явно не разрешава проблема. На дневен ред, ще са подмяна на гумичките по сп.помпа ... разбира се съм в очакване на мнения, както тук, така и в темата на колегата crush!п.п. ръчна не ползвам...вече ; няма колело, което да задържа , а пак се лигави и "задницата ми кляка"Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар