Здравейте, колеги!В една друга тема засегнах проблема, който ме притеснява, но явно трябва да е отделно, зада предизвика вниманието ви.Та на въпроса: педала на спирачките ми е по-твърд от обикновенно и крайната му позиция, в натиснато състояние, е по-високо от обикновенно. Заедно с това когато колата престои на място повече време имам спирачки само при задните колела. До скоро си мислех, че постепенно се оправят,но явно греша. Защото колата не спира равномерно и се понася настрани и усещането е, като да спират основно задните спирачки.Забелязах, че лампата на АБС-а при контакт свети и при старт на двигателя изгасва, това е нормално и винаги е било така. Също забелязах, че АБС сработва коректно, защото си направих експеримент. На влажна, павирана настилка натиснах силно спирачките и усетих ритане в педала. На самия автомобил по спирачната система са сменени: предни и задни накладки заедно със спирачните дискове и задните цилиндърчета. Нивото на спирачната течност е в норма. При техническия преглед всичко беше изправно.От какво може да се получава това? Защото ако беше спирачната помпа би трябвало да ми потъне педала, а той стои "дървен" в най-горно положение. Колега от италауто ми подхвърли версията за сервото или вакум помпата, моля дайте сега и вие някакви предположения

Коментар