колеги имам следния въпрос какво трябва да направя за да си оправя ръчната спирачка след смяна на задни накладки понеже сега вече не работи .... пробвах да я натягам но без резултат ... /натегнах я почти до край с сила трябва да я дърпаш за да качи 4-5 зъба и пак не лови/ ако има някаква специфика пруи сменяването на тея задни накладки моля помогнете ми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ръчна спирачка ?
Collapse
X
-
Колега като за начало саморегулиращите механизми отзад! При мен просто не се самолегулираха явно не са както трябва-нямах ръчна и педала потъваше по надолу от преди смяната, затова отвий ги или ги завии на ръка- смисъл барабанът да влиза плътно до накладката при слагането, но не и прекалено за да не загреят(колелото да се върти свободно). Това го правиш при отпуснато жило на ръчната спирачка-отпуска се вътре от купето точно под лоста на ръчната(предполагам знаеш). След направеното до тук при нужда може да натегнеш съвсем леко жилото на ръчната пак от купето вътре.При мен така се оправи проблема с ръчната, иначе я нямаше никаква! След като ги направих така сега и двете колела влачат в движение и мога да влизам с вратите в завоитеFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
ivan_dice написа:ами до край съм ги навил механизмите за сваморазвиване понеже неможеше да влезне барабана като бяха леко развити...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар