Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не ми работи ABS-a bravo 1.8 96

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не ми работи ABS-a bravo 1.8 96

Здравейте колеги! Значи преди около месец си смених сам летните гуми със зимни. Летните бяха със лети джанти а новите зимни гуми които купих ги сложих на железни. Понеже съм новак в тая област и от скоро имам автомобил не знаех че размера на болтовете за летите джанти е по дълъг от този за железните, а също и бях питал един колега който е с опел и ми каза че при него без проблем си стават болтовете та реших да действам. Сложих аз гумите и можете да се досетите какъв шум се чуваше когато натисках спирачките Карах така няколко километра и занесох колата на сервиз. След като разбраха каква глупост съм направил с тия болтове ми казаха че е било въпрос на милиметър само да се спраскат наклатките и в момента така са се били натегнали че едната ми задна гума изобщо не хващала, но според техните думи съм се разминал. ДОбре обаче след една две седмици освен усиленето пищене от преднтие накладки при натискане на спирачките забелязах че абс-а не сработва изобщо, спира си като нормален кошер без такива екстри, демек гумите блокират и няма никакво ритане на педала. Отидох пак до кварталния сервиз и от там ми казаха че това което могат да направят е да закачат колата на компютъра и ако има някакви натрупани грешки с абс-а да ги изчистят но понеже лампичката на таблото за абс-а не свети най вероятно няма такива грешки и проблема е механичен. Следователно няма как да ми помогнат защото е много сложна и скъпа система. Посъветваха ме да отида до официалния сервиз на фиат. Това много не ми се нрави защото съм сигурен че ще ми съдерат кожата и затова реших преди да отида там да се обърна за съвет към вас. Иначе днеска си направих експеримент и запалих колата с червения ключ и абс-а се появи, изглеждаше че си работи нормално. Изгасих запалих със синия ключ пак изчезна, след това пробвах отново с червения, но този път не работеше, много странна работаИмате ли идея какво може да е станало, дали може да се дължи на някой повреден датчик или нещо от сорта? Ако може да ми препоръчате също и някой майстор или сервиз в който си разбират от работата. Благодаря ви предварително за отговорите колеги, лек и безавариен ден ви желая!

Явно се е счупил някой датчик, или има прекъсната връзка. Отиди на диагностика и ще ти кажат, без значение че на таблото не ти свети лампата. Нека някой друг от СФ да ти препоръча сервиз, защото при тези дето си ходил си нямат хал хабер.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Благодаря за бързия отговор колега! Другите колеги ще посъветват ли в кой сервиз в софия да направя диагностиката?

Коментар

Колеги, никой ли не може да препоръча свестен сервиз в София където да ми направят диагностика на abs-a?

Коментар

Тук наоколо се сещам за сервиза на Дунев , при спортен комплекс цска, ако се сещаш ? Там имат, или поне имаха преди време доста апаратура, и може би ще могат да ти направят диагностика на АБС.

Коментар

Провери си гумите с какви размери са. И 4-те гуми трябва да са с едни размери/цолаж и височина/, за резервната не бърка каква е.
            Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
            харчи: DOSTA

Коментар

avent написа:
              Провери си гумите с какви размери са. И 4-те гуми трябва да са с едни размери/цолаж и височина/, за резервната не бърка каква е.
              Защо трябва да с еднакви?
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ами за да сработи системата взема инфо от венеца на ABS което се намира на главината,карето или в лагера, и съответно всяко колело прави едни и същи обороти ако цолажа и височината са еднакви. Следователно ако едната гума е по малка от другите то ще прави с малко оборот повече от другите и датчика ще засече друг инпулс и ще се ушашка и няма да сработи мотора, както е моя в момента.
                Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                харчи: DOSTA

Коментар

avent написа:
                  Ами за да сработи системата взема инфо от венеца на ABS което се намира на главината,карето или в лагера, и съответно всяко колело прави едни и същи обороти ако цолажа и височината са еднакви. Следователно ако едната гума е по малка от другите то ще прави с малко оборот повече от другите и датчика ще засече друг инпулс и ще се ушашка и няма да сработи мотора, както е моя в момента.
                  Пробвал съм с различни гуми при мен няма такова нещо и на двете коли.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Може да са се събрали стружки по магнитните гребени... Почисти ги първо и после отивай на диагностика, защото като ти даде грешка в датчик или датчици и ти ги сменят, после пак няма да работи.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

До колегата "avent". Колега ами когато колата прави завой четерите колела еднакво ли се въртят? Гривните и датчиците са зада знае ABS-a кое колело се варти и кое не. Така като блокира някое системата да може да го освободи.
                      Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
                      Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
                      Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
                      Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Working...
                      X