Колеги, сутринта ми се обади жената с новината че изведнъж колата останала без спирачки. Изминала е около 5-6 км без проблеми и точно в циганската махала на бул."Константин Величков"усетила че педала потъва до долу. Накарах я да продължи много бавно и да спира със ръчната за да стигне до работа и да извади колата от "Зоната на Здрача" . Чак слетобед ще мога да отида да видя какво става но до тогава дайте идеи каква може да е причината да стане изведнъж. Преди години със темпрата ми се случи нещо подобно но беше поради интензивно използване на спирачките и може би беше кипнала течноста.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчезнаха спирачките.
Collapse
X
-
Ами на мен ми хрумва примерно спукано уплътнение на някое от спирачните цилиндърчета и изтекла спирачна течност. Огледай дали някоя от гумите не е омазнена от вътрешната страна. Виждал съм как течността изтича от такова спукване буквално за 10-15 метра и оствя доста сочна следа на пътя. Предната гума беше цялата в спирачна течност. Прегледай и спирачните маркучи да не се е пукнало някое-пак трябва да има мазно по него. За друго не се сещам дето да омекне така рязко педала и да изчезнат спирачките.Fiat Bravo 1.8 GT, 1996 г.
Коментар
-
Не успях да накарам жена ми да види на място дали има спирачна течност защото беше доста разтроена и уплашена. Кам обед ще ходя и ще я огледам. Само се надявам да не е вакум помпата че глех цена около 150 лв. Възможно ли е ако е помпата изведнъж да изчезнат спирачките?Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Накладките са нови. Оказа се спукан десен преден маркуч на спирачките и е изхвърлило цялата спирачна течност. Маркучите изглеждаха добре и не бяха напукани. Сега смених и двата предни а скоро ще сменя и задните. Благодаря на всички които даваха идеи.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар