След като отидох да ми прегледат ходовата част, маняка ми каза, че ми били доста нацепени спирачните мъркучи. Събирам всякаква информация по смяната, и закупуването. Продават ли се някакви комплекти, или се купува мъркуч на метър? Някакво инфо за смяната търся, и така Благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на спирачни маркучи
Collapse
X
-
Преди да почнеш да развиваш маркучето от тръбичката,почисти хубаво мизерията и не използвай гаечно ключе за тръбичката,ще я замажеш веднага.С клещи тип "гарга" или "човка" (викат им различно),хващаш хубаво и стискаш с всичка сила.Ако пръснеш предварително 2 пъти с WD40 ще се отвие доста по лесно.Успех.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:Преди да почнеш да развиваш маркучето от тръбичката,почисти хубаво мизерията и не използвай гаечно ключе за тръбичката,ще я замажеш веднага.С клещи тип "гарга" или "човка" (викат им различно),хващаш хубаво и стискаш с всичка сила.Ако пръснеш предварително 2 пъти с WD40 ще се отвие доста по лесно.Успех.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Задни маркучи са отврат за смяна, имам чувството че са направени от рециклирани кутийки от бира- само да ги погледнеш и са се омазали. На Бравото съм сменял един заден (другия упорито отказа да се развие) ,а преди време на Мареата 4-та маркуча. Като качествена марка за гумени изделия според мене е Akron-Malo, тампоните на амортисьорите ми са такива, биалетките и спирачните маркучи.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар