Аз съм с Оптимал от година и нещо - към 12-13 хил. км. и за сега не са протекли.Може би съм късметлия.След отзивите във форума обаче, няма да повторя с тях ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Амортисьори Optimal - мнения
Collapse
X
-
Интересно ми е само как ги научавате тези новини.От слухове или от първа ръка.Защото Китай е доста далече не вярвам някой китаец да си е дотътрил г..а и да каже "ми ние при нас ги правим а в германия ги пакетираме".Аз лично незнам какви са тези амортисьори OPTIMAL но скоро ще докладвам от първа ръка, защото утре ще слагам точно такива.Та мисълта ми е някой да даде достоверни доказателства какви ’аджеба’ по народност са тези амортисьори а не само да разтягаме локуми... P.S.Надявам се модераторите да не ми отправят пак предупреждение това не е спам просто пиша мнение по темата.Благодаря!Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
fiatini написа:Интересно ми е само как ги научавате тези новини.От слухове или от първа ръка.Защото Китай е доста далече не вярвам някой китаец да си е дотътрил г..а и да каже "ми ние при нас ги правим а в германия ги пакетираме".Аз лично незнам какви са тези амортисьори OPTIMAL но скоро ще докладвам от първа ръка, защото утре ще слагам точно такива.Та мисълта ми е някой да даде достоверни доказателства какви ’аджеба’ по народност са тези амортисьори а не само да разтягаме локуми... P.S.Надявам се модераторите да не ми отправят пак предупреждение това не е спам просто пиша мнение по темата.Благодаря!Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Аз съм купувал преди време доста чарколяци на въпросната марка и всичко е било пълен боклук в сравнение с някоя друга. Има обаче и читави неща, но там цената си е същата както при нещо доказало се. Ролка на Оптимал и същата ролка на Ина примерно на една цена разлика 3-4лв заради опаковката, лагера на ролките е еднакъв. Производител един и същи, но едното е за Х1 а другото за Х2.
Коментар
-
От всички марки си има и боклуци,никой не може да ти каже какво е внесено и с какво качество,аз лично за мойте коли си взимам най-евтиното и до сега не съм брал ядове,освен с 1 биалетка която се скъса на 500-600км след смяната.Та каквото и да се вземе си е риск.Това си е мое лично мнение и на това което съм видял от различните марки.
Коментар
-
Колеги, от есента съм с оптимал маслени. Вече са на 7-8к км и возията си е добре. Кофапа наистина са по-добрия вариант, но когато ги купувах моите никъде не намерих кофап"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Такааааа....сложих Оптимала,газови.Незнам какво толкова ви друса,не е най меката возия ама чак пък супер твърда не е.Някой беше казал,че му били шумни на мен първите впечатления са ми,че и при свален прозорец не ги чувам грам.Както и да е след 100 00км.ще пусна нова тема да ви кажа как саMarea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
Кофап - ако карате предимно градско - ще издържат определен период, но не са цвете. За пример - пътувам често София-Силистра и обратно с Голф2(не е като Фиат :D), отзад бях с Кофап, еми издържаха точно 20к км и маслото изби, така че кофапа е "добро алтернативно решение" ако не ви се дават пари за Боге, Билщайн, Каяба и т.н.Оптимал - там зависи на какво попаднеш. Има оптимали, които марат много, но има такива които на втората седмица се скапват. Зависи на каква партида попаднеш. Не го препоръчвам.
Коментар
-
mitko85 написа:Боге, Билщайн, КаябаFiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
fiatini написа:Интересно ми е само как ги научавате тези новини.От слухове или от първа ръка.Защото Китай е доста далече не вярвам някой китаец да си е дотътрил г..а и да каже "ми ние при нас ги правим а в германия ги пакетираме".Аз лично незнам какви са тези амортисьори OPTIMAL но скоро ще докладвам от първа ръка, защото утре ще слагам точно такива.Та мисълта ми е някой да даде достоверни доказателства какви ’аджеба’ по народност са тези амортисьори а не само да разтягаме локуми... P.S.Надявам се модераторите да не ми отправят пак предупреждение това не е спам просто пиша мнение по темата.Благодаря!FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар