Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори Optimal - мнения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз съм с Оптимал от година и нещо - към 12-13 хил. км. и за сега не са протекли.Може би съм късметлия.След отзивите във форума обаче, няма да повторя с тях ...
    Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
    ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
    ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
    ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Един познат от който пазарувам всичко за колата ми каза да забрава за тях.. Били на много хубави цени,но не ставали за нищо.
      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Още след мнението на Airfan се обадих и поръчах кофап-газови. след толкова мнения които виждам сега, доста се радвам за избора си благодаря на всички
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Интересно ми е само как ги научавате тези новини.От слухове или от първа ръка.Защото Китай е доста далече не вярвам някой китаец да си е дотътрил г..а и да каже "ми ние при нас ги правим а в германия ги пакетираме".Аз лично незнам какви са тези амортисьори OPTIMAL но скоро ще докладвам от първа ръка, защото утре ще слагам точно такива.Та мисълта ми е някой да даде достоверни доказателства какви ’аджеба’ по народност са тези амортисьори а не само да разтягаме локуми... P.S.Надявам се модераторите да не ми отправят пак предупреждение това не е спам просто пиша мнение по темата.Благодаря!
          Marea Wekeend 1999 1.6 16V

Коментар

fiatini написа:
            Интересно ми е само как ги научавате тези новини.От слухове или от първа ръка.Защото Китай е доста далече не вярвам някой китаец да си е дотътрил г..а и да каже "ми ние при нас ги правим а в германия ги пакетираме".Аз лично незнам какви са тези амортисьори OPTIMAL но скоро ще докладвам от първа ръка, защото утре ще слагам точно такива.Та мисълта ми е някой да даде достоверни доказателства какви ’аджеба’ по народност са тези амортисьори а не само да разтягаме локуми... P.S.Надявам се модераторите да не ми отправят пак предупреждение това не е спам просто пиша мнение по темата.Благодаря!
            Колега,аз лично не съм карал с тази марка амортесьори,но в семейството ми са слагали тази марка и не са впечатлени грам. И второ- пазарувам авточастите си от приятели,който се занимават от много време с авточасти и двамата ми казаха,че не ми препоръчват тази марка и има много недоволни хора от тях.А там къде се опаковат и къде се произвеждат има ли значение,при положение,че не струват амортисьорите.
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Аз съм купувал преди време доста чарколяци на въпросната марка и всичко е било пълен боклук в сравнение с някоя друга. Има обаче и читави неща, но там цената си е същата както при нещо доказало се. Ролка на Оптимал и същата ролка на Ина примерно на една цена разлика 3-4лв заради опаковката, лагера на ролките е еднакъв. Производител един и същи, но едното е за Х1 а другото за Х2.

Коментар

От всички марки си има и боклуци,никой не може да ти каже какво е внесено и с какво качество,аз лично за мойте коли си взимам най-евтиното и до сега не съм брал ядове,освен с 1 биалетка която се скъса на 500-600км след смяната.Та каквото и да се вземе си е риск.Това си е мое лично мнение и на това което съм видял от различните марки.

Коментар

Колеги, от есента съм с оптимал маслени. Вече са на 7-8к км и возията си е добре. Кофапа наистина са по-добрия вариант, но когато ги купувах моите никъде не намерих кофап
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Такааааа....сложих Оптимала,газови.Незнам какво толкова ви друса,не е най меката возия ама чак пък супер твърда не е.Някой беше казал,че му били шумни на мен първите впечатления са ми,че и при свален прозорец не ги чувам грам.Както и да е след 100 00км.ще пусна нова тема да ви кажа как са
                    Marea Wekeend 1999 1.6 16V

Коментар

Кофап - ако карате предимно градско - ще издържат определен период, но не са цвете. За пример - пътувам често София-Силистра и обратно с Голф2(не е като Фиат :D), отзад бях с Кофап, еми издържаха точно 20к км и маслото изби, така че кофапа е "добро алтернативно решение" ако не ви се дават пари за Боге, Билщайн, Каяба и т.н.Оптимал - там зависи на какво попаднеш. Има оптимали, които марат много, но има такива които на втората седмица се скапват. Зависи на каква партида попаднеш. Не го препоръчвам.

Коментар

mitko85 написа:
                        Боге, Билщайн, Каяба
                        Много пари за Ментак или не .Като цяло да заложиш на тея марки си е хрърляне на Боб.Карал съм с Каяба от уж официален вносител,резултата беше лош....В България така се обърнаха нещата,че понякога скъпото излиза още по-скъпо.Защо ли....
                        Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                        I am in love with my cars

Коментар

моите оригиналните са на 220 000 и не дават признак да издават багажа, така че е значително по-добре да си вземе човек 2 ръка оригинал, щом ще ме карат 20 000 новите....
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

fiatini написа:
                            Ами, по-достоверно от надписа "CHINA" на големите баксове с които пристигна доставката преди време в един централен склад на фирма вносител...здраве му кажи ! Жалко, че не ги снимах надписите...Ама, бързах да кажа на Търговският директор, да помоли Управителите да ги махнат, за да не вредят на имиджа...Ама, факта си е факт ! Контейнерите си дойдоха с надписи CHINA....Но и COFAP не са кой знае какво. Все пак се произвеждат за бразилски автомобили, а това са пример за ЕВТИН автомобил. Оттам си правете само изводите за качество. За подобни пари може човек да си вземе нещо като AL-KO (европейско производство, където стандартите и изискванията са други...), KAYABA, MONROE .
                            FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Здравейте колеги,аз също несъм превържаник на измислените марки,може да е наистина до читава партида но съм с OPTIMAL отзад от 2007 и още са си добре,на над 20 000км са явно съм късметлия голям
                              Honda CBR 900 RR
                              Suzuki GSF 400 Bandit
                              1.9 TD 100

Коментар

Колеги втора година и 15000к съм с ОПТИМАЛ, отзад и няма проблем...

Коментар

Working...
                                X