Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

През колко време сменяте носачи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

През колко време сменяте носачи?

Здравейте колеги!Гледам има доста теми за тия пусти носачи и ми стана интертесно през колко хил. горе долу сменяте носачи? Питам защото имам чувството, че повечето ги сменят много често, а моите са от както съм купил колата (аз я карам вече 60 000, а не знам онзи преди мен колко им е навъртял)Странно ми е толкова ли мрнтета части доставят в бг ?Неподходящ раздел.Преместена."Модераторски екип на fiat-bg.org"
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Ако питаш мен - сменям ги всяка година, през около 10 000 км. Миналата година ги смених , вдругиден - пак ще сменям

Коментар

Оригиналните изкарват по-дълго, затова ако нямаш почукване и поклопване си карай и не го мисли! Аз направих грешка преди време, че смених оригиналните само заради това, че тампоните изглеждаха напукани, а всъщност нямаше клопане... Сега носачите ми изкарват от година до две и половина.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

зависи каде, как и колко караш ..... аз ги слжих преди 4 месеца ... досега има навъртяни 6000км. и не са трепнали (а са най-евтините възможни които можах да намеря 58лв/бр.)...
        AUDI 1.8 20V TURBO
        ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ogi28b написа:
          Ако питаш мен - сменям ги всяка година, през около 10 000 км. Миналата година ги смених , вдругиден - пак ще сменям
          И аз така, ама правя по 10 000 км. за 3-4 месеца, ужас направо. Сегашните са на 12 000 и утре си заминават.
          brava 1.6_v16 elx

Коментар

motikas написа:
            ogi28b написа:
            И аз така, ама правя по 10 000 км. за 3-4 месеца, ужас направо. Сегашните са на 12 000 и утре си заминават.
            Сменени са преди 7000км и докато не се разтропат- никаква смяна.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

лелееее явно съм късметлия....
              Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
              части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
              части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
              тел. 0883437022

Коментар

75000 км. с носачи Ас Метал.Преди няколко дни демонтирвах за проверка десния защото се появи чукане ,но уви оказа се тампон на стабилизираща щанга.Шарнира и тампоните не са мръднали и в шарнира смазката не си е променила цвета дори.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

те не се сменят на време, а на км. след оригиналните- досега повече от 13 000 не бяха изкарвали, окап е жив все още и е на 15-18 000 не знам точно колко в момента.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    те не се сменят на време, а на км. след оригиналните- досега повече от 13 000 не бяха изкарвали, окап е жив все още и е на 15-18 000 не знам точно колко в момента.
                    От днес и аз съм с окап, па да видим до кога.
                    brava 1.6_v16 elx

Коментар

Много субективен въпрос,ако бяхме от различни Държави щях да кажа ,че всичко зависи от пътищата ,но тъй като в Бг Пътищата са от зле по зле искам да кажа че Водача на МПС-то е главния фактор за издръжливостта на един носач,макар че понякога е достатъчна 1 сериозна дупка и несъобразена скорост за да смениш цялата предница
                      Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                      I am in love with my cars

Коментар

Колеги кави са тия смени на по 10 хил км? аз несъм ги сменял на толкова четсо докато несе разлопат несе сменят. е ако имате пари за харчене да ама иначе невиждам причина дасе сменят толкова често ако неса разлопани.
                        темпра 1,9тд

Коментар

Искрен написа:
                          Колеги кави са тия смени на по 10 хил км? аз несъм ги сменял на толкова четсо докато несе разлопат несе сменят. е ако имате пари за харчене да ама иначе невиждам причина дасе сменят толкова често ако неса разлопани.
                          нали не мислиш, че ги сменяме докато са здрави
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На Tipo-то ги сменях на около 20х - година каране, сега ще видя на Marea-та колко ще изкарат, навърял съм им 10-12х.
                            ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
                            ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
                            Mercedes Vito W447
                            Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

Working...
                            X