колеги, преди малко се върнах от преглед на ходовата част и извода е:Предни Носачи - 2бр. кор. щанга - ляваманшон каре - въртрешен лявманшон каре - външен десенНаправо се разболях, но какво да се прави. Въпросите ми са: какви носачи да взимам, гледах темата но доста некатегорично печели АЦ Метал, и има ли ги в axm-а, защото не ги виждам в каталога. Маншоните ясно, кормилната щанга да търся ли определена марка или?Неподходящ раздел.Преместена."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на ходова част
Collapse
X
-
Re: Ремонт на ходова част
reter написа:колеги, преди малко се върнах от преглед на ходовата част и извода е:Предни Носачи - 2бр. кор. щанга - ляваманшон каре - въртрешен лявманшон каре - външен десенНаправо се разболях, но какво да се прави. Въпросите ми са: какви носачи да взимам, гледах темата но доста некатегорично печели АЦ Метал, и има ли ги в axm-а, защото не ги виждам в каталога. Маншоните ясно, кормилната щанга да търся ли определена марка или?Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Явно имат предвид вътрешния накрайник. Аз като си препатих с кофти накрайници ги смених наведнъж всичките с нови Fiorela , от които външните се скапаха след 1 година и ги смених с ОКАП,на които пък единия му се скъса маншона след 4 месеца.Носачите ми са ОКАП, там поне оплаквания нямам. Лично аз на следващата смяна на накрайниците ще си сложа MOOG.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
за носачи мисля, че окапа биват. не съм ги строшил още, но досега след оригинала те карат най-много. кормилните накрайници и при мен маншоните издадоха багажа на 2 месец, но като ги смених маншончетата си карат досега... 5-6 месеца и към 15 000 км... манпони слагам какви да е, всъщност май само 1 съм сменял по моята кола и сложих пирели по случайностLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
сменят се само тампоните. ама е зор, аз лично не бих се хванал, най-добре на стругар. почисти, промии и сложи нова грес на шарнира. корминлит енакрайници външните се различават по една извивка, а вътрешните са еднакви от двете страни според мен, освен ако се различават по дължина....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Аз лично смених само тампоните защото шарниите бяха здрави. Купих на Сиджем и смяната не е трудна. С флекса внимателно отстраних старите и после набих новите. Работа за 20мин. Отидох при такива където рециклират шарнири и си купих и два маншона за шарнирите защото бяха тръгнали и засега всичко е ОК.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар