Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Педала е мек и колата не спира добре

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Педала е мек и колата не спира добре

Здравейте колеги,имам следния проблем на Мареа 1.9 ТД ЕЛХ: спирачките не хващат добре и при спиране нямам сигурност дали ще спре навреме. Хода на педала е "празен" до половината и след натискането му почти нищо не се усеща т.е. спирането започва след половината ход на педала. Тогава започва малко помалко да спира но колкото повече го натискам, толкова той заповча да хлътва надолу и стига почти до крайното му положение. При напомпване педала се втрърдява и качва нагоре, но след няколко секунди започва пак да потъва. При по-продължително спиране хлътва докрай.Сменени са: спирачна помпа /2 пъти/, спир. течност, накладки - предни и задни, предни спир. маркучи, уплътнения на цилиндърчета. Всичко около 500лв. ремонти и ефект нулев. Обезвъздушаване на системата от 3-ма различни майстори т.е. не е проблема във въздух с системата. Имам АБС и питането е дали той не прави проблем при обезвъздушаването и дали трябва да се закачи на компютър за да се раздвижат клапанчетата и да се изгони въздуха.Моля за съвети и мнения ако някой си е патил като мен.Поздрави!
    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

up
    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

tesiv написа:
        Колега провериха ли ти вакуум помпата?
        ex. Fiat Marea 1.6 16V
        ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
        Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар