Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за механизъма,който регулира износването накладките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въпрос за механизъма,който регулира износването накладките

колеги да питам, механизъма,който регулира износването на накладките нали има една пластина която като се нагреят спирачките блокира механизама който регулира износването на накладките , като ги вадех накладките счупих едното ухо към което се опира тази пластина ,другото което остана го извих така че да не падне пластината,та се чудя той тази пластина нали беше само когато се изхабят до дупка спирачките,нали няма да пречи 4е няма да действа ,поне докато има феродо
    Fiat Bravo SX 1.6 16v 103 hp

Няма да пречи.Разпъни челюстите на ръка с планката дотолкова че съвсем плътно /и "мазно"/ да се нахлузва барабана върху тях.Тогава ще е добре и ръчната.
    BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Тъкмо глупости на колелета. Монометална е пластината. За каква кола става въпрос?

Коментар

///// написа:
        Тъкмо глупости на колелета. Монометална е пластината. За каква кола става въпрос?
        абе колегата се е объркал с ултра-плазмение радио гененератор на спирачките
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ама той с ретро-волтажна трансмисия ли е?
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

имах предвид тази пластина която като се нагрее влиза в една засечка и блокира механизъма ,поне така си мисля аз.не е биметална, моя е грешката усетих се :D

Коментар

Колега, тая пластина реагира само на разтварянето на накладките - нищо общо с нагряването. Принципа на действие е при разтваряне на спирачните челюсти, задействани от педала, тази пластина побутва с едно зъбче колелцето. По този начин се регулира хлабината на челюстите спямо барабана.

Коментар

той нали има две пластини едната играе ролята на пружина и като се връщат накладките прещтракват зъбчетата,но има и още една пластина ,аз за нея говоря,мисля че някаде четох че става въпрос когато накладките се изхабят до край и почне да нягрява барабана,нещо за това май имаха предвид не съм сигурен.утре ще го смимам това за да го покажа.не съм сигурен може и да бъркам,счупих там едно нещо от този механизъм и се чудя да не пречи на работата на спирачките

Коментар

Working...
                X