отишла ми е спирачната помпа,някой има ли идея от къде да си взема нова за Пунто 96г. и какви пари вървят, горе долу знам,че са около 70-80 лв...мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачна помпа
Collapse
X
-
помпа
незнам що е набеди да не би да имаш въздуг по системата ама иначе е около 40 лв слага се за около 30 минути 1 час завизи модела на двитела и какво имаш около него -писъл съм и със снимки при мен 1.2 ELX доста си играх щото първо трябваше да си купа ключе 11 -за тръбичките прорязано -иначе няма сваляне свалих акумулатора ,газовата и маркучите около нея после 4 те тръбички и 2 болта за помпата ето тук има http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=45376
Коментар
-
Re: помпа
kluchar написа:незнам що е набеди да не би да имаш въздуг по системата ама иначе е около 40 лв слага се за около 30 минути 1 час завизи модела на двитела и какво имаш около него -писъл съм и със снимки при мен 1.2 ELX доста си играх щото първо трябваше да си купа ключе 11 -за тръбичките прорязано -иначе няма сваляне свалих акумулатора ,газовата и маркучите около нея после 4 те тръбички и 2 болта за помпата ето тук има http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=45376
Коментар
-
Дали ти тече спирачната помпа можеш да се убедиш сам - ако наистина е така около нея и под нея всичко ще е олято със спирачана течност! При работа на двигателя, ако накараш някой да натиска спирачката а ти да гледаш, ще видиш дали сълзи от някъде! Ами ако не си за нова помпа а само трябва да се натегнат гайките на тръбичките?Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Питах те за двигателя, защото в зависимист от него, цените на помпите за пунтота са от 40-50 да над 100 лева. Сега, гледайки сайта на АХМ-ауто, за твоето пунто виждам 55,40 лв - марка Metelli. Трябва да ги има на "Евро 07".Тези номера излизат като оригинални за теб - 7767150, 793266, 9947098, но все пак те съветвам да отидеш с помпата, за да няма разминавания.
Коментар
-
караш типо и си фен на пипо а ами смених я помпата,заедно с нея ангренажен ремък и въздушен филтър,за всичко ми взе 250 лв. с работата.Имало е течове от нея,сигурно така е било,защото постоянно губех спирачна течност..Каза,че самата помпа струва 80 лв.,като гледам кво сте писали малко е сложил отгоре ) Сега обаче като спирам и се лепа за джама,така добре не са ми бачкали спирачките от бая време ))
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар