здравеите колеги имам само 1 вапросче . тъи като бях на диагностика на ход. част (2 пъти) и не откриха проблем а имам зверско чукане на метал ма само кат мина през бая голяма дупка та единствено остава според мен тампони на макферсона преди 1 година смених амортесорите с каяба и тогаа нямах проблем но сега почва да се обажда се по често и на все по малки дупки и неравности. та вапросът е следниа моля да ми кажете метод или нещо което да ме насочи дали имам проблеми с тампоните на макферсона ?- как да ги проверя. мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
тампони макферсон
Collapse
X
-
Как са носачите? Защото аз ходих два пъти на преглед ходова част, като сторият път дори бе във Вантотрейд и ми казаха, че няма проблем. Установих, че този сервиз не е това, което беше след, като свалих носача и се оказа, че е в супер лошо състояние, скобите на тампоните се бяха отлепили от гумената част на тампоните. Да не говорим, че също като теб смених от едната страна лагера (с тампона) на макферсона и чукането продължаваше. Така, че за да не даваш пари на вятъра помисли дали и при теб гадното чукане не е от носача! При мен дори при по-рязко тръгване се чуваше пук, при рязко спиране също...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
killah_baby написа:мерси за съвета ще проверя носачите за 3-ти път. 3 пъти мери 1 режи нали така беше . то се видяло че без тотално разкостване няма да намеря проблема щото тия в сервизите напънат тук там със некоя дълга щанга и викат нищо и нямаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Тампон на макферсон много трудно ще тропа! Защото той е напънат от пружината! Долу са носачите, ако са зле може да е от тях! Но има и още един елемент който е много важен и това са тампоните на стабилизиращата щанга! И аз имах тропане само като мина през голяма неравност и въпреки че на вид тези тампони изглеждаха добре, но след като ги смених всичко затихна!! Смених носачи, кормилни накрайници, тампони, лагери на макферсон, амортесьори, пружини и най-накрая точно тези тампони и чак тогава изчезна това тропане!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Колега проблема ти е в разбити шарнири ..... единствено от това може да идва тропкането при преминаване през дупка ... кой каквото иска да говори ... та биалети били ... та накрайници ... та тампони на макферсон .... пълни глупости ... симптомите при разбити тампони на носачи са ми пресни ... колата си играе както си поиска (имам пусната тема за това занасяне) кеф и бяга на ляво ... кеф на дясно ... неможе да се кара като хората ... смених 3-ма майстора и сички я гледаха предницата и ми казват за рейка си ... а то ко стана ... носачи .... смених ги за 2 часа савсем сам и колата запса !ако са ти разбити накрайниците ... като вартиш волана на ляво - надясно ще се чува леко пукане (чукане)а относно макферсони не коментирам понеже досега не ми се е налагало да ги сменям !AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Executer написа:Тампон на макферсон много трудно ще тропа! Защото той е напънат от пружината! Долу са носачите, ако са зле може да е от тях! Но има и още един елемент който е много важен и това са тампоните на стабилизиращата щанга! И аз имах тропане само като мина през голяма неравност и въпреки че на вид тези тампони изглеждаха добре, но след като ги смених всичко затихна!! Смених носачи, кормилни накрайници, тампони, лагери на макферсон, амортесьори, пружини и най-накрая точно тези тампони и чак тогава изчезна това тропане!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
значи да конкретизирам оплакванията си та да не ви заблуждавам щото е много общо понятие тропа предницата. в момента има 2 вида "тропане" от пред които са съвсем различни 1 от друго 1 - когато карам по павета примерно демек учестено натоварване на окачването се усеща леко тропане ниско долу предполагам носачи което не ме притеснява толко много2 - когато мина през по голяма дупка с леко несъобразена скорост не по моя вина разбира се а заради шумахер дет решил да изпреварва и не го е.. е че ме набива в трапа , та тогава се чува 1 зверско изтропване на металв метал. Само че това нещо го усещам доста по високо от колкото ( 1-то предположение за носачите) И да добавя че нямам проблем с управлението няма пукане чукане при въртене на волана. А на тиа дет ми гледаха колата им има нещо : или поради финансовата криза ги е хванал рахита и нямат сили да напънат окачването та да си покаже проблема; или ги мързи да се поизцапат малко и да огледат обстойно колата понеже видиш ли аз съм там за диагностика а не за ремонт. То се видяло че накрая от зор не че ми е кои знае какъв проблем тропането ма ще сваля всичко дет може да се сваля и ще го подменя да му е..а и окачването скапаноweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Като начало смени носача/носачите и ще си проличи, какво е положението! Единият ми носач изкара 3 години и го свалих в окаяно състояние. Другият носач е на около две години, но вече се е разтропал... ще го сменям напролет обаче. А, защо ги сменям двата поотделно... не ме питай и аз не знам! Уви носачите, които се продават за колите ни са боклуци. Купих по-скъп Делфи при последната смяна... ще видим дали си е струвало.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега мисля,че проблемът е от изместване на стаб. щанга / нали колата е Мареа/. Получава се удар на долния болт на биалетката в нещо което не знам как се казва. Има такава тема в раздела Консултации общи въпроси - автор Дидо Любенов. Проблемът е само при Мареа с оглед разликите в окачването.П.С. Намерих темата - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...816&highlight=Fiat Marea 1,6 16V 1998
Lancia Y 1.2 8v 1997
Fiat Tempra 1.6 1991
Коментар
-
сега си идвам от диагностика на ходова част , та момчето вика външните кормилни накраиници са заминали нищо друго нямало. Викам я пак провери че ме самнява , ма тцъ ... нема никои баце само тва беше. така че ще ги сменя тях щото деиствително имаше некав луфт там и ако се оправи тропането ще напиша , ако не сагата продължава .п.с хаиде сега некои дет е сменял накраиници да ми каже марка някаква читава мисла от ахм -ауто да поръчам за външните става въпрос .weekend hlx 2.0 20v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар