Карал съм кола с напълно изпуснали задни амортисиори и знам какво е.Непрекъснато лангъркане нагоре надолу.Мойта не беше толкова зле. По скоро ги смених защото от зад се чуваше накакво леко тропане като минеш през дупка което си мислих, че е от амортисьорите, но явно не е от тях защото тропането си остана. А като вдигнах колата всичко от зад си беше читаво. Не е лагера на носача, защото няма никакъв луфт, не са и тампоните на пружината.Иначе с новите (стари) амортисьори определено колата започна да вози по-добре, имаше смисал от смяната.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да проверя дали един амортисьор е читав?
Collapse
X
-
MorningEnergy написа:Карал съм кола с напълно изпуснали задни амортисиори и знам какво е.Непрекъснато лангъркане нагоре надолу.Мойта не беше толкова зле. По скоро ги смених защото от зад се чуваше накакво леко тропане като минеш през дупка което си мислих, че е от амортисьорите, но явно не е от тях защото тропането си остана. А като вдигнах колата всичко от зад си беше читаво. Не е лагера на носача, защото няма никакъв луфт, не са и тампоните на пружината.Иначе с новите (стари) амортисьори определено колата започна да вози по-добре, имаше смисал от смяната.
Коментар
-
Здравейте, колеги!Ползвам темата на колегата и я актуализирам, за да не пускам нова, пък и питането ми е за амортисъори, само че за предни. Чувал съм, че е нормално амортисъорите да "съскат" при преминаване през неравности или при натиск върху колата. Предния ляв "съска" и успокоява колата, няма продължителни клатушкания. Предния десен също успокоява колата, и при него няма залюляване, обаче той не "съска". И при двата амортисъора няма омасляване. Като натисна колата в предната централна част, всичко си е както трябва - спра ли натиска, предницата веднага се застопорява. Притеснява ме това, че десния не "съска", знам че ако има един повреден, трябва да се сменят и двата. Така, както го обясних, какво мислите, дали са за смяна или ще изкарат още?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар