Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мека возия при браво - възможно ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мека возия при браво - възможно ли е ?

Такаа, оправих проблема със стабилизиращата щанга ако някой е следил предишната тема.Проблема се оправи като си смених тампоните на щангата...както и да е...следващия проблем е адски твърдата возия...писна ми от нея вече и от спортните ми пружини..има ли начин тва браво да вози по меко без да подскаса колата по неравностите и като мина през клечка за зъби да се чувства? Карал съм същото браво 1.4 и нямаше особена разлика освен че се клатеше повече но иначе пак си беше твърдо....
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Ами колега купи си 1 ситроен, прехвърли хидравликата и ще вози по-меко :D :D Сега сериозно : И аз съм съм спортни пружини, ама голяма разлика във возията усетих като си купих лети джанти и ги сложих.Гумите ми сега са 205/50/15...и вози като КАРУЦА.Старите ми са 185/60/14 и си беше доста прилична возията.Даже сега отпред съм с 2 от старите джанти, и като минавам през легнал полицай примерно предницата си минава плавно, а отзад се чува едно Туууп Ако си с нископрофилни гуми 45-50, пробвай да сложиш нещо от рода на 60-65 и ще усетиш голяма разлика
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Спортни пружини и мека возия са несъвместимо нещо.Делтата беше със спортни пружини и возеше точно както ти описваш.Сменихме пружините с такива от серийна кола (по друга причина обаче - колата беше много ниска и закачаше по легналите полицаи).Сега освен, че е по-висока, вози доста по-меко. Развали се донякъде визията на колата, ама няма как.

Коментар

Immortal написа:
        Спортни пружини и мека возия са несъвместимо нещо...
        Така, така... ако си сложил и нископрофилни гуми се чуди, защо вози много твърдо! За по-мека возия слегаш стандартните пружини, нормални гуми и маслени амортисьори!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

гумите ми са нископрофилни 195/50/15 значи ако сменя пружините само няма да се промени нищо
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

абсолютно нищо .... смени си гумите .... аз на старото бях с 195/50/R15 и имаше возия на каруца ... сега на новото гумите са 195/60/R15 (не изпускам да кажа че са чисно тови) и няма никаква връзка как вози в сравнение с старото
            AUDI 1.8 20V TURBO
            ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

mitkosoft написа:
              гумите ми са нископрофилни 195/50/15 значи ако сменя пружините само няма да се промени нищо
              Е... вероятно ще има разлика, но нископрофилните гуми също за предпоставка за твърда возия. Между другото @ivan_dice този размер гуми не ти ли опират в подкалниците? Защото с височина 60 за нашите коли се препоръчват 14-ки!

Коментар

На ХГТ не опират, нали викат, че на ХГТ и на Мареа коша бил по-широк.Друг е въпроса, че с тоз размер имаше голямо разминаване.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  На ХГТ не опират, нали викат, че на ХГТ и на Мареа коша бил по-широк.Друг е въпроса, че с тоз размер имаше голямо разминаване.
                  Да де... ама колегата автор на темата говори за 1.4 Браво... А Иван има предвид BRAVO 1.9 JTD105 от подписа си предполагам.

Коментар

Ама старото му Браво е било ХГТ, него е визирал.Бтв. на една от СтЗ сбирките имаше едно момче с 185/60/15" на Браво 1.2 16v !Накарах го да даде пълен ляв и десен - не опираха.Но както казах - голямо разминаване по спомен се получаваше.За Браво зимния размер е 185/55/15", а летния - 205/50/15"За 14ките 185/60 мисля, че беше.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Ама старото му Браво е било ХГТ, него е визирал.Бтв. на една от СтЗ сбирките имаше едно момче с 185/60/15" на Браво 1.2 16v !Накарах го да даде пълен ляв и десен - не опираха.Но както казах - голямо разминаване по спомен се получаваше.За Браво зимния размер е 185/55/15", а летния - 205/50/15"За 14ките 185/60 мисля, че беше.
                      Виж сега... дай да не вкараме някого в заблуда! Първо
                      ivan_dice написа:
                      ...сега на новото гумите са 195/60/R15 (не изпускам да кажа че са чисно тови) и няма никаква връзка как вози в сравнение с старото
                      явно колегата говори за JTD105 от подписа му. А за това, че си видял кола с по-големи гуми от предписаното и не е опирала на място не означава, че няма да опира при друсване и завой в едно. Виж, какви размери 15-ки се допускат, няма зимни няма летни! Разбира се надявам се да нямаш предвид пак HGT-то, защото в тази тема не става въпрос за него!Хех... а в таблицата от сервизното ръководство има грешка :D Третият ред на гумите за 1.6 става въпрос за 15-ки! :D
                      Прикачени файлове

Коментар

някой иска ли направим бартер на джантите..моята е 15’’ петолъчка 4х98
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Хиляда пъти съм го казвал, ще го кажа 1001 пъти.За Браво JTD 15ките са:195/50205/50185/55
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                          X