Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или против стабилизиращата щанга

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Щом името й е СТАБИЛИЗИРАЩА значи е важна част от ходовата част на автомобила,и мястото и е там ,колкото до това да я има или не ,няма две мнения ,тук не е Германия-мойте уважения към колегата Хаджов/как беше в Кобленц/
    Marea HLX 147ps

Коментар

въпрос на стил на каране, полото го кара майка ми - бавно и славно...гледам, че нещо спор стана и викам да ви просветлим в живота на щангите шегувам се разбира се...ако караш бавно, не влизаш бързо в завои, ОК, махни я, по-меко ще вози... но забрави да влизаш бързо в зовой..ако, както аз си карам, обичаш да влизаш по-бързо в завои и да даваш газ, по-добре не я махай, това е моето мнение...за разходи, не знам какви разходи генерира една щанга - две биелетки по 10лв...а пък без нея по-леко...въпрос на избор и вкус...аз никога не бих я махнал, даже бих сложил и отгоре и отзад... колкото по-стабилно толкова по-добре според мен и за моя стил на каране Поздрави
      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
      e30 forever!

Коментар

Gofi написа:
        Щом името й е СТАБИЛИЗИРАЩА значи е важна част от ходовата част на автомобила,и мястото и е там ,колкото до това да я има или не ,няма две мнения ,тук не е Германия-мойте уважения към колегата Хаджов/как беше в Кобленц/
        Moже да е важна,но спора беше какво ще се случи ако я махнеш.Нищо особено.Малко се накланя повече колата в завой,но не значи че е по нестабилна.Стабилноста не е функция на наклона.Предпочитам добрата возия и тишина.Кобленц е един от любимите ми градове на Германия.Ако го познаваш,знаеш защо.В края на годината за празниците планувам отново там.

Коментар

BEX---GT написа:
          ако караш бавно, не влизаш бързо в завои, ОК, махни я, по-меко ще вози... но забрави да влизаш бързо в зовой..ако, както аз си карам, обичаш да влизаш по-бързо в завои и да даваш газ, по-добре не я махай........
          Точно в завоите се чувствам по уверен без нея.Наклона на колата в завоя не ме смущава.Още ли не си разбрал,че тя не се слага за по голяма стабилност на колата.Името И те лъже.Редно е да се казва противонакланяща се щанга.Поздрави и от мен.

Коментар

Не мисля, че стабилизиращата щанга е излишна тя ако не е трябвала хората няма да я сложат Без кантарче отзад на моста за задните спирачки също може но не е желателно
            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              BEX---GT написа:
              ако караш бавно, не влизаш бързо в завои, ОК, махни я, по-меко ще вози... но забрави да влизаш бързо в зовой..ако, както аз си карам, обичаш да влизаш по-бързо в завои и да даваш газ, по-добре не я махай........
              Точно в завоите се чувствам по уверен без нея.Наклона на колата в завоя не ме смущава.Още ли не си разбрал,че тя не се слага за по голяма стабилност на колата.Името И те лъже.Редно е да се казва противонакланяща се щанга.Поздрави и от мен.
              Колега Хаджов на всички ни е ясно, че резултата от анкетата не те кефи, т.е. това че голяма част от хората във форума не те смятат за свой гуру и не се прекланят пред алогичния ти технически гении и експериментаторски ентусиазъм. :D Разбирам също и че имаш голямото желание всички дружно да приемат твоето мнение, а не така да ти се противят, но позволи ни да имаме доверие на едни други хора с малко повечко опит и знания от теб.Това с повтарянето на едно и също твое твърдение на база само твоя опит и уверения, че нищо не те смущава в поведението на колата ти при твоя стил на каране, не мисля аз лично че ще направи теорията ти истина. Тази щанга ненам защо реши, че е сложена там само за да не ти се накланя колата в завой и да не ти се разсипе кафенцето, но определено има и други функциики.Помага да се втвърдява окачването на колата в завой без да се ползват по-твърди пружини, а оттам и по-твърди амортесьори с цялото им негативното влияние върху возията на колата и комфорта (все пак не караме състезателни коли). Смятам няма да почнеш да твърдиш сега, че и това по-твърдо окачване в завой е безполезно и не влияе положително на стабилността.Помага за запазване на камбер-а на колата в завой, а оттам и по-голяма стабилност.Наличието и отпред и отзад (в зависимост от дебелина и форма) оказва пряко влияние върху презавиването и недозавиването т.е. чрез стабилизиращата щанга и правилния и подбор се повишава управляемостта на колата и спомага за решение на презавиването при колите със задно и недозавиването при колите с предно предаване.Накланянето на купето и изместването на тоз прословут център на тежестта по-високо и в посока навън от завоя, само за теб няма никакво значение и не влияе на нищо, мма за всички производители има голямо значение и стремежа им е максимално да е свален надолу така че и въпросното накланяне има негативно влияние не само на комфорта на шофьора и пътниците, но и на стабилността.А относно това дали може да се кара без нея-определено може, но също така колата определено е по-стабилна при наличието и.Айде много поздрави и продължавай да си вярваш!

Коментар

Анкетата НИЩО не доказва,особено като се има в пред вид че участниците в нея са с подобни знания на твоите в тази област и нямат никакви впечатления как се държи колата без нея.За мен са меродавни само мненията на хората които са пробвали със и без нея.Не мога да разберя,защо не изкоментира един път тези изказвания на колеги които са си махнали щангата и карат без нея и си казват мнението как е ,а си се хванал единствено за мен и се заяждаш непрекъснато.Нещо май много те дразня.Успокой топката.Аз нямам вина за това.Търси я в тебе.

Коментар

възможно е, но да си кажа честно, мен това накланяне в завоите ме плаши, не ми е приятно и предпочитам да ми занесе задницата отколкота да имам чувството, че ще се обърна...пак заключавам, въпрос на предпочитания
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                    възможно е, но да си кажа честно, мен това накланяне в завоите ме плаши, не ми е приятно и предпочитам да ми занесе задницата отколкота да имам чувството, че ще се обърна...пак заключавам, въпрос на предпочитания
                    Е,те тук си напълно прав колега.Наистина някои се плашат и си мислят че с наклянането на колата ще се обърнат,но това е илюзия.За това на по скъпите коли за да не се плашат хората им слагат тази щанга и намаляват наклона в завой и придава впечатлението че колата е по стабилна.А фактически все същото.Ако с 1% подобряваше стабилноста наистина щеше да бъде задължително за всички коли.А не на едни и същи предни мостове на по скъпи изпълнения да слагат,а на други да я спестяват.

Коментар

Често тероритично при по-голямо накланяне в завой не мислите ли, че центъра не тежестта спрямо настилката става по-висока и това води до по-голяма нестабилност? И друго... когато тежестта на автомобила се пренася на две колела сцеплението с пътя не е по-малко? Едва ли стабилизиращата щанга служи само за комфорт
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        Често тероритично при по-голямо накланяне в завой не мислите ли, че центъра не тежестта спрямо настилката става по-висока и това води до по-голяма нестабилност? И друго... когато тежестта на автомобила се пренася на две колела сцеплението с пътя не е по-малко? Едва ли стабилизиращата щанга служи само за комфорт
                        САМО!!Ако се слагаше за стабилност щеше да е задължително да я има на всички коли.Както са амортисьорите.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          ...А не на едни и същи предни мостове на по скъпи изпълнения да слагат,а на други да я спестяват.
                          Е нашите фиатки понеже са много скъпи та повечето имат стабилизиращи щанги!? Едно време и еърбег нямаше на всички коли, пък гледай сега... Предният ми пост бе опит да поразсъждаваме, а не да спорим!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                            Stefan Hadjov написа:
                            ...А не на едни и същи предни мостове на по скъпи изпълнения да слагат,а на други да я спестяват.
                            Е нашите фиатки понеже са много скъпи та повечето имат стабилизиращи щанги!? Едно време и еърбег нямаше на всички коли, пък гледай сега... Предният ми пост бе опит да поразсъждаваме, а не да спорим!
                            Аз навремето имах Рено 11 с 1.7 двигател - 80 к.с. и също имаше щанга. Единствено на по-малките мотори нямаше.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                              Анкетата НИЩО не доказва,особено като се има в пред вид че участниците в нея са с подобни знания на твоите в тази област и нямат никакви впечатления как се държи колата без нея.За мен са меродавни само мненията на хората които са пробвали със и без нея.Не мога да разберя,защо не изкоментира един път тези изказвания на колеги които са си махнали щангата и карат без нея и си казват мнението как е ,а си се хванал единствено за мен и се заяждаш непрекъснато.Нещо май много те дразня.Успокой топката.Аз нямам вина за това.Търси я в тебе.
                              Мога ли да те помоля първо, да не даваш твоите квалификации за моите постове (дали са заядливи или не) и да настройваш модераторите! Определено поста ми не беше с цел да се заяждам.Второ коментарите ти за знанията ми можеш си ги запазиш, просто щото няма как да знаеш какви са ми точно познанията в каквато и да е област. Това кои мнения кога и как да коментирам го остави на мен да преценя (така както и ти си коментираш само това, което ти изнася и игнорираш всичко, което е противно на твоите твърдения)! Не ме дразниш колега, просто няма как да ме дразни някой, който не познавам. Дразнещо е твоето високомерие спрямо знанията на всички останали потребители и пълното незачитане на тяхното мнение, което демонстрира и с този си пост (това което съм ти подчертал).Айде, отивам да покарам малко под стрес, все пак колата, с която се придвижвам има цели 2 стабилизиращи щанги.

Коментар

Airfan написа:
                                Vladim написа:
                                Stefan Hadjov написа:
                                Аз навремето имах Рено 11 с 1.7 двигател - 80 к.с. и също имаше щанга. Единствено на по-малките мотори нямаше.
                                Ами това е било така колега, защото рено-то ти е било лимузина от най-висок клас, ако не вярваш на мен, попитай колегата Хаджов, той щи обясни

Коментар

Working...
                                X