Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

тресене на колата при по висока скорост и спиране над 120км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

тресене на колата при по висока скорост и спиране над 120км

здравеите колеги имампроблем с моето фиатче тресе ми много от дясно при по голяма скорост от 120 км и също като започна да спирам , ходих при много маистори и всеки ми казва нещо различно ,един дискове друг джанти трети шарнир а дисковете са ми на 7-8 хиляди километра джантите сам ги изправял и все същото направо ще откача и не знам какво да правя нали се сещате че всичко е пари и ако взема да слушам всеки един маистор то това ще рече че трябва да си купя нова кола от магазина ако можете даите ми някакав савет благодаря предварителноТемата е преместена в по-подходящ раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.2 16V

Дисковете са нови да речем, а каква марка са били, да не са някой турски боклук? Джантите с размер м/у болтовете са 4*98 нали? При гумаджия на баланса всичко е перфектно така ли, а пробвал ли си с друга гума или размяна на гумите? Окачвването проверявано ли е за хлабини, като преминава през дупки има ли странични шумове почуквания, хлопане, тропане....
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Според мен имаш крива гума .Пробвай да сложиш дясната от ляво и виж дали се стресе от ляво ако се тресе от ляво а отдясно спре значи е гумата.Или си спрял някде прекалено рязко и е блокирала тази дясна гума и се изтъркал много граифер и така се получава поне така беше на един познат а може гумата да е стара или да е разбалансирана .За мен е гумата!Нека и другите колеги си кажят мнението това е за тресенето но за спирането незнам може да не е един проблема

Коментар

мерси колеги ще пробвам с размяната на гумите да видя какво ще се получи а за дисковете не помня каква марка бяха а джантите са ми 15ки и всичко при тях е наред
        Fiat Bravo 1.2 16V

Коментар

аз имах подобен проблем. наскоро си купих браво. тресенето започваше от 70-75 и като пуснех волана рязко бягаше надясно. по принцип съм с лята джанта 15. сложих стоманени 14 и качих колата на стенд за регулиране на предница. всичко изчезна. накрая се оказа че джантите са криви и гумите не са добри. а това бягане се е получило от разминаване в геометрията на предно дясно спрямо лявото колело.
          Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
          Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
          Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.

Коментар

Моите дискове са Brembo, Накладки Textar. На 15000 км най-много да са и двете. Преди време ми тресеше предницата при 120 км/ч. Направих баланс - заспа. Няма тресене дори и със 160-170. Сега пак почна да тресе на 150. Отидох за баланс, то се оказа три криви джанти, дадох 68 лв. за изправяне и баланс. От тогава не съм излизал от София и не съм я пробвал с по-висока скорост, но спирам ли по-разко при скорост 80-90 км/ч и тресе. И не знам струва ли ми се или не, но и двата пъти преди баланса по-малко ми тресеше при натискане на спирачките, отколкото след. Няма тракане, носачите са на около 10000 км. Чудя се дали не съм изкривил дискове, ама ме съмнява. Остава в барабаните отзад да е проблема.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

напълно възможно да е от дисковете. едно аверче има мондео като намаля цялата преднца тресе. смени дисковете и това тресене изчвзна.
              Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
              Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
              Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.

Коментар

Тресене се получава и от задните барабани- ако са прекалено разпънати механизмите се получава. Нищо не пречи да се отвори барабана и да се навият саморегулиращите механизми с 2-3 оборота и да се провери има ли го тресенето.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

На мен ми тресеше така и се оказа, че единия от предните дискове е крив, те и без това бяха износени и за смяна. След смяната всичко е ок.
                  Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

kassavetov написа:
                    На мен ми тресеше така и се оказа, че единия от предните дискове е крив, те и без това бяха износени и за смяна. След смяната всичко е ок.
                    Така е, при нашите 2 Фиатки го имаше това преди да се сменят предните дискове- бяха прекалено тънки и при спиране от по-висока скорост започваха да бият доста,след смяната им го няма проблема но ми се е случвало от задните да ми тресе.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                    X