Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бучене при натискане на спирачката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бучене при натискане на спирачката

Здравейте на всички ето го и моят проблем.Когато карам с висока скорост над 100 км при натискане на спирачката се чува едно бучене когато скороста падне бученето изчезва.Ако някой е имал подобен проблем или нещо от сорта нека помога,мерси предварително.
    Toyota Celica 98-7AFE
    Ex:Fiat Bravo JTD

При мен имаше нещо подобно. Оказа се, че предните ми накладки си бяха заминали.

Коментар

naskobg написа:
      При мен имаше нещо подобно. Оказа се, че предните ми накладки си бяха заминали.
      Е аз скоро ги сменях уж сложух FERRODO колко горе долу км. могат да издържат накладките ?
      Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

Предсказвам че имаш АБС ?

Коментар

ogi28b написа:
          Предсказвам че имаш АБС ?
          Немам АБС Оги,е вчера с Влади я тествахме малко и като набичих над 100 км и като натиснах спирачката се едно цела композиця вагони спираше помислихме че нещо пътя е лош и се получава некво бучене от там ама ето одеве пак ми направи тоя номер а с тези накладки съм минал по малко от 6-7 хил. км.
          Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

Аз предположих че имаш абс, и започва да бучи помпата, но очевидно не е това. Нямам какво повече да кажа по темата.

Коментар

Аз съм с предни дискове Брембо с отвори за контролиране на износването - със стари и с нови накладки бученето го има при по-осезаемо спиране. Отговорът при мен е, че отворите предизвикват шума по време на преминаването си през контактната площ на феродото.

Коментар

А вибрации има ли?
                Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

kassavetov написа:
                  А вибрации има ли?
                  Не няма вибраций.
                  Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

При мен го имаше на старото ми пежо 405, накладките бяха стари и поопечени, въпреки това колата спираше страхотно. След като смених накладките с нови бученето изчезна.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Airfan написа:
                      Аз съм с предни дискове Брембо с отвори за контролиране на износването - със стари и с нови накладки бученето го има при по-осезаемо спиране. Отговорът при мен е, че отворите предизвикват шума по време на преминаването си през контактната площ на феродото.
                      Към колегата Airfan моите дискове май не са Брембо ама имам ли такива отвори на дисковете или само този модел на Брембо ги има?
                      Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

И при мен го има този ефект, само че се появява при по-висока скорист или при екстремно спиране. Предполагам че е от накладките моите почти са свършили. Иначе колата спира без проблем.
                        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Adrenallin написа:
                          Airfan написа:
                          Към колегата Airfan моите дискове май не са Брембо ама имам ли такива отвори на дисковете или само този модел на Брембо ги има?
                          Твоите незнам какви са - моите дойдоха с колата такива. Просто погледни дисковете и ще видиш веднага ако имаш такива отвори или пък нарези.

Коментар

Airfan написа:
                            Adrenallin написа:
                            Airfan написа:
                            Твоите незнам какви са - моите дойдоха с колата такива. Просто погледни дисковете и ще видиш веднага ако имаш такива отвори или пък нарези.
                            Да погледнах но уви няма нито дупки нито нарези .
                            Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

Май всички имаме сходен проблем. Аз си мислех, че е от задни накладки, но при собственоръчното разглобяване на барабана разбрах,че греша. На мен ми идва идеята, че задните спирачки се трупат с боклуци и това предизвиква шума, което означава че при второ екстремно спиране не трябва да го има.
                              Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

Working...
                              X