Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

светна лампата на ABS-проблема решен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

svere написа:
    проблема вече е решен !!!напук на всички описания и само единствено по метода проба грешка........... преди 2 часа взех една бутилка 500гр спирачна течност "Бендикс"(дот 4), и едно след друго само от задните колела и източих по около 120-150гр спирачна течност. След първоначалното запалване и минаване около 150м всичко си беше по старому. Лампата светеше без да угасва. Бях се отчаял, че и тази процедура не помогна. Спрях колата пред нас. След половин час ходих от Люлин до "метро"-Божурище. за мое учудване всичко беше ОК. както си пише............ чекване на АБСа, едновременно изгасване на лампите на АБС, еърбег и ръчна.................. всичко на 6.Без да бързам да се радвам много ще пиша какво е положението след ден-два
    и какво е положението?

Коментар

за сега всичко все още е ОК, макар тези дни да съм карал колата по-рядкоДнес ще ходя до провинцията, в понеделник ще пиша какво е положението

Коментар

Здравейте!от петък до неделя съм минал над 500км, 99% от които само в дъжд. Лампата не светна нито веднъж. Дори и пробвах АБСа на мокър път, РАБОТИ си.(за съжаление преди когато лампата си светеше, не съм го пробвал дали се задейства или не). Ами това е, незнам каква е логиката, но споделям мой личен опит

Коментар

svere написа:
          Здравейте!от петък до неделя съм минал над 500км, 99% от които само в дъжд. Лампата не светна нито веднъж. Дори и пробвах АБСа на мокър път, РАБОТИ си.(за съжаление преди когато лампата си светеше, не съм го пробвал дали се задейства или не). Ами това е, незнам каква е логиката, но споделям мой личен опит
          Нямам друго обяснение освен в началото, като си раздвижил старата спирачна течност из системата някое боклуче да е блокирало някой вентил в АБС-а, а след това, като си сменил спирачната течност да се е почистил и винтила... Друго обяснение нямам Важното е, че сега е наред. А иначе, когато индикатора на АБС-а свети той не работи, изпитано!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Danchojn написа:
            Vladdie написа:
            Здравейте!Имам следния проблем - от време на време ми светят едновремено лампите на АБС и ръчната спирачка.?
            Тази комбинация май означава проблем с EBD.
            Иаз имам такъв проблем.на диагностиката казва грешен дрой зъби.някои път работи абс-а някой път не.трябва ли да сменям предните главини?
            карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г

Коментар

Не, не означава, че трябва да се сменят главини. Тази грешка може да се провокира от различни неща. От буклуци също!
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

В модула на ABS има ли някакво филтърче за тези боклуци? Как се диагностицира проблем в EBD?
                svere написа:
                ... Значи мерих с мултицет съпротивлението на датчиците ...... при загасен двигател и без контакт, на всичките показанията са 1.10км. ...
                Къде се мери, т.е. как точно да меря?
                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                http://www.keepfighting.ms

Коментар

Кабелът на датчика е цял от колелото до коша на двигателя, където има букса. Тази букса се изключва и се мери с мултицет, мултимер, омметър и т.н.Това датчик на Хол и представлява постоянен магнит с навита на него бобина. Работата му е да подаде сигнал, когато магнитната верига се затваря от зъбите на шайбата. Това е индукционен датчик на Хол. Има и полупроводников, но при него трябва да има постоянен магнит, който да минава от време на време край датчика. Такъв е датчика на скоростната кутия, от който се взема сигнал за километража.Случват се следните проблеми:Отказва датчика за налягането - мноооооого рядък проблем. По-скоро меже да е изгорял някой предпазител.Лош контакт по куплунзите - също се среща рядко, но се случва. Особено, ако някой често пипа по тях.Прекъснал кабел от датчика до коша на двигателя - най-често срещан проблем. Открива се след като е откачен датчика от куплунга при запален двигател, за да има хидравлика, за да се върти по-лесно волана. Един мери съпротивлението на датчитка, а друг върти волана от пълно ляво до пълно дясно. Ако има прекъсване уреда ще отчита около един килоом и в един момент безкрайно голямо съпротивление или прекъснал кабел. Ако горното упражнение мине безпроблемно се минава към другият тест. При изключен двигател и застопорен автомобил се вдига съответното колело и се завърта, като при това положение се мери променливото напрежение идващо от датчика. Прави се за всяко колело и данните се сравняват. Това ще ви помогне да откриете кой от сензорите е замърсен. Замърсяванията обикновенно се свеждат до финни метални стружки, които привлечени от постоянният магнит на датчика окъсяват магнитната верига и пречат от него да излезе достатъчно голяма амплитуда на сигнала.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Колега nikolovvd ... дори и да не се справя, такова полезно обяснение ще е от полза за всички, благодаря!п.п. утре ще сваля всички датчици и ще ги почистя, както и всички връзки!
                    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Здравейте, при мен светват когато си искат ,или само абс ,или двете с ръчната.Когато включа контакта и изчакам да изгаснат всички лампи обикновенно абс светва със включването на стартера . Имам колата от една седмица и ми е първата с абс и не съм сигурен че работи .Ще проверя кабелите и ще изчистя датчицие но отзад съм с барабани и маи не видях кабели?А компа под задната седалка ли е?Колата е Мареа 1.6 99г
                      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

nikolovvd написа:
                        ...Това датчик на Хол и представлява постоянен магнит с навита на него бобина. ...
                        Едното изключва другото.
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Днес в снега отвреме на време абс проработва ,но се чува едно ръмжене отпред ,някой знае ли какво може да е?

Коментар

Вероятно е моторчето на помпата на АБС.
                            Stop giving directions, just say "Follow me."
                            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

А скъпо ли е ,може ли да му се помогне по някакъв начин или да го изключа?

Коментар

Ама ти точно това чуваш - че АБС проработва, дори сам си го написал. Това не е проблем, но може да му се помогне, изключваш го и няма да чуваш АБС да проработва, ще се пързаляш малко повечко, колата ще е по-неуправляема. Все едно като пръскаш течност за чистачките, да кажеш че помпичката се чува и да се чудиш как да и помогнеш, или просто да я изключиш... Като изключиш АБС, после ще питаш защо му свети лампата.

Коментар

Working...
                                X