Здравейте колеги!Имам следния много странен проблем:Онзи ден сменях предните накладки с нови. На другия ден карах колата, всичко беше ОК. Тази сутрин като запалих след около минута светна ABS-а и и сега свети постоянно.Какво да правя и къде може да е поблема?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
светна лампата на ABS-проблема решен
Collapse
X
-
svere написа:Danchojn написа:Сам ли смени накладките? Може да има изваден куплунг на някой датчик. Или прекъснат кабел!
Коментар
-
Изчетох много неща във форума за АБС-аЗначи мерих с мултицет съпротивлението на датчиците ...... при загасен двигател и без контакт, на всичките показанията са 1.10км. започвам да се чудя дали проблема не е във спирачната течност.............. дето има дума сам да съм си направил проблема....... а именно, като смених предните накладки, напомпих няколко пъти да изкара малко течност през пробките......... течността излезе под голямо налягане, на другия ден реших да направя профилактично същото със задните, налягането на течността беше много слабо и май от там почна проблема. Един приятел натискаше и задържаше педала на спирачката а аз отвъртах пробките, на ЗАГАСЕН двигател. Дали там е проблема??
Коментар
-
svere написа:Изчетох много неща във форума за АБС-аЗначи мерих с мултицет съпротивлението на датчиците ...... при загасен двигател и без контакт, на всичките показанията са 1.10км. започвам да се чудя дали проблема не е във спирачната течност.............. дето има дума сам да съм си направил проблема....... а именно, като смених предните накладки, напомпих няколко пъти да изкара малко течност през пробките......... течността излезе под голямо налягане, на другия ден реших да направя профилактично същото със задните, налягането на течността беше много слабо и май от там почна проблема. Един приятел натискаше и задържаше педала на спирачката а аз отвъртах пробките, на ЗАГАСЕН двигател. Дали там е проблема??Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
проблема вече е решен !!!напук на всички описания и само единствено по метода проба грешка........... преди 2 часа взех една бутилка 500гр спирачна течност "Бендикс"(дот 4), и едно след друго само от задните колела и източих по около 120-150гр спирачна течност. След първоначалното запалване и минаване около 150м всичко си беше по старому. Лампата светеше без да угасва. Бях се отчаял, че и тази процедура не помогна. Спрях колата пред нас. След половин час ходих от Люлин до "метро"-Божурище. за мое учудване всичко беше ОК. както си пише............ чекване на АБСа, едновременно изгасване на лампите на АБС, еърбег и ръчна.................. всичко на 6.Без да бързам да се радвам много ще пиша какво е положението след ден-два
Коментар
-
Здравейте!Имам следния проблем - от време на време ми светят едновремено лампите на АБС и ръчната спирачка.При даване на контакт - или като мине теста угасват или си светят през цялото време.АБС ми работи и при двете положения.Правих компютърна диагностика - нищо не можаха да ми кажат.Някоъ дали ще може да даде акул как да реша проблема?
Коментар
-
Vladdie написа:Здравейте!Имам следния проблем - от време на време ми светят едновремено лампите на АБС и ръчната спирачка.При даване на контакт - или като мине теста угасват или си светят през цялото време.АБС ми работи и при двете положения.Правих компютърна диагностика - нищо не можаха да ми кажат.Някоъ дали ще може да даде акул как да реша проблема?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар