Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лагер на главина пунто МК1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лагер на главина пунто МК1

Колеги, имаме (заедно с един приятел го направихме след лек удар,купихме го ударено) едно пунто дето го продаваме (оказа се че няма какво да го правим след като вече го направихме, защото и двамата си имаме коли), та имаше за смяна лагер на предната лява главина. Купихме един, в магазина казаха разбира се че е добър, но той изкара около 1500 км и се разби.Въпроса е какъв лагер да вчемем (марка, от къде) за да е здрава щото от нямане какво да я правим и навартяхме за два месеца 5-6 хил. А пък искаме ако ще я даваме колата на някой, тя да е тип топ..

Общо взето по мои наблюдения трудно можеш да намериш менте лагер в магазин за авточсти! А това, че е изкарал 1500км. ме навежда до въпроса, как го монтрирахте? С, какво го набихте?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ами с ходравлична преса, всъщност едва я натоварихме щото той лагера влезе лесно, стария пак с преса го избивахме, но трабваше да го наварим все пак че само с пресата не излезе.И това си мислих че може да не сме го монтирали като хората...

Коментар

Пълно е с ментета, не се притеснявайте! Не е проблема в монтажа. И аз миналото лято смених и двата лагера с SNR. За една година и 10 хил. км. дясният е тръгнал. По мое мнение вътре не е имало достатъчно грес и от там сега особено при сухо време се чува шум като скърцане в такт с оборотите на колелото. Разбира се все още е доста слабо, но ще му дойде времето. Монтажа е направен по книга дето се казва, всичко на хидравлична преса с подходящ диаметър дорник.Като чета темите, така е и с носачите, на уж добри марки, ала бала. Не е проблема в монтажа или колите, проблема е че се продават страшно много ментета в тая държава.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
          ...Като чета темите, така е и с носачите, на уж добри марки, ала бала. Не е проблема в монтажа или колите, проблема е че се продават страшно много ментета в тая държава.
          Емии... в такъв случай купувайте лагери от фирми офиациални вносители на лагери! Така си купих SKF лагер от официален представител и цената му с десетина лева по-ниска от магазина на Христо. А иначе сък купувал няколко пъти различни марки лагери и на менте не съм попадал...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

и аз да питам не че е за тука но какви са симтомите на заминал си лагер и като се сменя само единият или и двата
            Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd написа:
              и аз да питам не че е за тука но какви са симтомите на заминал си лагер и като се сменя само единият или и двата
              Започва да вие на завой, т.е. при по-голямо натоварване. Това първоначално. Като се разбие още си вие и направо. Сменя се само разбития.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
              X