Извинявам се за заглавението, но не знам как се казва, това което търся, затова ще го обесня просто. Отново се появи един проблем, за който бях писал преди време, а именно това, че когато колата е студена и не е карана при първите няколко спирания колата спира със задницата. Това е много притеснително, защото недай си Боже, падне сняг, стане хлъзгаво и в някой завой така ще ми поднесе задницата и ще стане белята. Къде се намира това "нещо", което разпределя спирачното усилие? И ремонтира ли се, заменя ли се, колко струва?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разпределението на спирачното усилие - Решен!!!
Collapse
X
-
Проблем с разпределението на спирачното усилие - Решен!!!
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!Етикети: –
-
Колега, предварително пояснявам, че говоря за моя автомобил (ФИАТ КРОМА). Това "нещо" се нарича "кантар". Той в зависимост от натоварването (килограми), разпределя спирачното усилие между мостовете. При мен се намира на задният мост, посредата, отзад. В него влизат и излизат тръбичките от спирачната система. Има шестограмен болт за реглаж, но не смея да давам акъли как се регулира. Все пак е спирачна система. Съветвам те, ако толкова е зле положението да отидеш в оторизиран сервиз. Аз не бих си правил експерименти със спирачната система.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
-
Re: Къде при TD100 се намира...?
crush написа:Извинявам се за заглавението, но не знам как се казва, това което търся, затова ще го обесня просто. Отново се появи един проблем, за който бях писал преди време, а именно това, че когато колата е студена и не е карана при първите няколко спирания колата спира със задницата. Това е много притеснително, защото недай си Боже, падне сняг, стане хлъзгаво и в някой завой така ще ми поднесе задницата и ще стане белята. Къде се намира това "нещо", което разпределя спирачното усилие? И ремонтира ли се, заменя ли се, колко струва?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Не мисля, че проблемът е в предните спирачки, защото ако се засиля и накова яко спирачките чувам и абс-а и как се влачат и задните гуми... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 По-скоро се чудя дали барабаните отзад не се отварят докрай при отпусната спирачка и при натискането й да хващат първо те...?www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Щом имаш АБС, възможно е да имаш и електронно разпределение на усилието, а не кантар. Признак за това е ако при контакт и освободена ръчна спирачка, светват едновременно лампите АБС и (!) . След 2-3 секунди гаснат едновременно. Ако обаче свети само АБС, то най-вероятно имаш кантар. Слагат го при задния мост, така че като седнат хора отзад, или я натовариш, купето слиза надолу спрямо моста, и така "премесъва" кантара. Ако разгледаш колата отдолу загледай пътя на спирачните тръбички, и ще го видиш, вероятно в средата на купето, захванат е за моста и за купето. Но може и да е на друго място.
Коментар
-
crush написа:Не мисля, че проблемът е в предните спирачки, защото ако се засиля и накова яко спирачките чувам и абс-а и как се влачат и задните гуми... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 По-скоро се чудя дали барабаните отзад не се отварят докрай при отпусната спирачка и при натискането й да хващат първо те...?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Vladim написа:Моята кола е произведена малко след фейслифта и АБС-а ми е вторият по-нов тип. Нямам кантар.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Re: Къде при TD100 се намира...?
crush написа:Извинявам се за заглавението, но не знам как се казва, това което търся, затова ще го обесня просто. Отново се появи един проблем, за който бях писал преди време, а именно това, че когато колата е студена и не е карана при първите няколко спирания колата спира със задницата. Това е много притеснително, защото недай си Боже, падне сняг, стане хлъзгаво и в някой завой така ще ми поднесе задницата и ще стане белята. Къде се намира това "нещо", което разпределя спирачното усилие? И ремонтира ли се, заменя ли се, колко струва?
Коментар
-
crush написа:Не мисля, че проблемът е в предните спирачки, защото ако се засиля и накова яко спирачките чувам и абс-а и как се влачат и задните гуми... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 По-скоро се чудя дали барабаните отзад не се отварят докрай при отпусната спирачка и при натискането й да хващат първо те...?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Geraka написа:Vladim написа:Моята кола е произведена малко след фейслифта и АБС-а ми е вторият по-нов тип. Нямам кантар.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз също знам, че съм със скъпите лагери... Т.е. къде е проблема сега? Лошото е, че сега почнаха почивните дни и не мога да отида на майстор да прегледаме проблема...www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
crush написа:Аз също знам, че съм със скъпите лагери... Т.е. къде е проблема сега? Лошото е, че сега почнаха почивните дни и не мога да отида на майстор да прегледаме проблема...Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар