Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си сменя биалетките???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да си сменя биалетките???

Здравейте колеги! Ще се раздвам някой да ми помогне как мога сам да си сменя биалетките на марийката 1.6 16V.Имам предвид последователност, тънкости и т.н.Пък ако има и снимков материал - БЕЗЦЕННО!!! Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Re: Как да си сменя биалетките???

bogi76 написа:
    Здравейте колеги! Ще се раздвам някой да ми помогне как мога сам да си сменя биалетките на марийката 1.6 16V.Имам предвид последователност, тънкости и т.н.Пък ако има и снимков материал - БЕЗЦЕННО!!!
    В момента нямам време да ти пиша подробно, но е много лесно. Само трябва задължително да вдигнеш във въздуха цялата предница и по този начин щангичките не са под напрежение от щангата за напречна устойчивост. Свалят се гумите, старите биелети се развиват с ключ 13 мисля (по спомен), като от задната страна можеш да хванеш контра - върху оста има направено място за ключ. Сваляш старата, слагаш новата и стягаш. Това е - никаква философия няма!

Коментар

А отзад също има биалетки нали? По същият начин ли се сменят? Нещо ми тропа отзад вдясно, но не мога да установя какво...
      Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

dvoinikat написа:
        А отзад също има биалетки нали? По същият начин ли се сменят? Нещо ми тропа отзад вдясно, но не мога да установя какво...
        Няма биалетки и като на Пунто окачването щом хлопа явно си иска ремонтен комплект.Относно смяната на биалетките работата може да стигне до рязане с ъглошлайф на болтовете.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

колеги, а как се разбира, че са за смяна тези биалетки ?
          I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

cls618 написа:
            колеги, а как се разбира, че са за смяна тези биалетки ?
            Това е моето описание от една друга тема-направо ти го копирах."Колеги, днес дочух потропване откъм дясното колело-получи се след "удавящия" дъжд вчера във Варна.Веднага потърсих теми във форума и след консулт с няколко постa открих проблема.Свалих предното колело на Мареята, раздвижих биалетката и усетих луфт.След това свалих колата, слязох в канала и мой приятел разклати колата-потропването се чуваше.После както съм долу хванах биалетката и той отново разклати колата-нямаше потропване.И така още няколко повторения за сигурност."

Коментар

При мен се чуваше като качвах бордюр на заден от страната на разбитата биелета металическо чукане, също почукване при преминаване през легнали полицаи и леки неравности.

Коментар

Ходих в Александър ауто и ми казаха цена 14лв - Фиат оригинални, като има и по оригинални 120лв бройката. еб*ти и биалетката 120лв. Колеги вие от 14лв си купувате нали?
                I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

моите са метални от Стамболийски 155, в София, предполагам9,50 с отстъпката...няма какво да сложат на една биелетка да стане 12 пъти по-хубава и здрава Взимай евтините естествено
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

направо почвам да се замислям дали да не купя 10 носача от най-долнопробните и да ги пусна на цена по 200 кинта единия. все пак 200 кинта е бройката, няма да кара като обикновенните по 5-6000 км
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Как да си сменя биалетките???

bogi76 написа:
                      Пък ако има и снимков материал - БЕЗЦЕННО!!!
                      Мислих си да направя една фотосесия, докато сменям моите, но ми се стори ролкова баламска смяната, че се отказах.Нема ’а са пуашиш
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Ръководството е готово, до няколко дни ще бъде качено на сайта!
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                        X