Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна главина, сваляне?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задна главина, сваляне?

Имате ли представа с, какво се развива гайката 32 на задната главина? С нормална вложка, или специална, като за предните главини?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Ми с яка вложка и тръба! Ама трябва и контра да се държи от другата страна!Ако нямаш хубав инструмент обаче не се захващай защото може да съсипеш и гайката и няма махане после!
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Executer написа:
      Ми с яка вложка и тръба! Ама трябва и контра да се държи от другата страна!Ако нямаш хубав инструмент обаче не се захващай защото може да съсипеш и гайката и няма махане после!
      Купувам си само качесвени инструменти. Например вложката 36 за предните главини като оригинален инструмент за Фиат на фирмата USAG ми струваше 50лв. За нея си купих и един лост 3/4 45см. :D Предните главини ги развих без допълнителни тръби Та въпроса ми трябва ли вложката да е специална, т.е. с потънки стени, или става със стандартна? Отзад с, какво се държи контра? Шестограм, гайка, номер?

Коментар

Еми щом имаш хубави инструменти си ти!! На типо се развива гайката и се държи със "special tool" отпред болата - шестограм .. 19ка или някъв по-дебел шестостен!Ама сега като сложих мост от браво и при него май е по-различно.. отвори капачките и виж!Успех!!
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Купувам си инструментите според нуждите. Нямам 32-ка вложка и се чудя дали обикновена ще ми свърши работа. Като махна капачката едва ли ще разбера... Уф... започнах да се потретвам

Коментар

От коя страна ти е гайката,под капачката или от другата страна на носача.

Коментар

pugsy написа:
              От коя страна ти е гайката,под капачката или от другата страна на носача.
              Не съм я свалял, но според ръководствата е под капачката.

Коментар

Под капачката се държи контра, голямата гайка отзад се сваля ако искаш да махаш главината! При типо-то има нещо като глава на болт за който се държи контра, при bravo/a - marea сигурно е с гайка!

Коментар

Махаш капачката и с най-обикновен камък 32 отвиваш гайката - не е необходим специализиран инструмент.

Коментар

Има модели на които гайката е под капачката и на които гаийката е от зад на носача.Важи за висчките таланки с този мост,срещал съм и от 2-та вида на различни модела.Но ако е под капачката няма да има нужда от контра,тръгва лесно

Коментар

На всички браво/а гайката е в капачката (освен ако джамбазите не са сменили носачите с от типо).

Коментар

///// написа:
                        Махаш капачката и с най-обикновен камък 32 отвиваш гайката - не е необходим специализиран инструмент.
                        Това ми трябваше, благодаря!

Коментар

Working...
                        X