Здравейте колеги, карам Бравото си повече от година и половина, през която му направих 30 000 км. От скоро имам лети джанти ра мога да разгледам състоянието на предните накладки. Аз тях не съм ги сменял - дойдоха си с колата. Като дебелина обаче не са мръднали кой знае колко - мисля, че са малко по - малко от половината износени. Иначе джантите ми се цапат от черния спирачен прах. Въпроса ми е по - колко карат вашите предни накладки? Имам ли проблем, за който да се тревожа? Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко нормално трябва да издържат предните накладки?
Collapse
X
-
Колега,според мен факторите са няколко. 1.Стил на каране - повечето юнаци са газ,газ и после спирачка,или се движат по инерция и след това агресивно спиране,без да се използва "спирачката" на двигателя. 2.Вид движение - само градско,50/50,или предимно извънградско. 3.Не на последно място е и марката налкладки. Има и други фактори,гуми,сезони и т.н.С Хлопела минах близо 50 хил. км.,а накладките са като нови,просто ги използвам много рядко.За тези км. само 7-8 хил. са градско.На Фиата така го взех и не съм ги сменял за година и половина и за момента са перфектни...
-
ventsi79 написа:Колега,според мен факторите са няколко. 1.Стил на каране - повечето юнаци са газ,газ и после спирачка,или се движат по инерция и след това агресивно спиране,без да се използва "спирачката" на двигателя. 2.Вид движение - само градско,50/50,или предимно извънградско. 3.Не на последно място е и марката налкладки. Има и други фактори,гуми,сезони и т.н.С Хлопела минах близо 50 хил. км.,а накладките са като нови,просто ги използвам много рядко.За тези км. само 7-8 хил. са градско.На Фиата така го взех и не съм ги сменял за година и половина и за момента са перфектни...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар