Здравейте.Имам проблем със спирачките.Днес ходих на преглед и ме пуснаха по милост(след 10-15 минути майтапи с колата ми и известна "глоба" разбира се).оказа се че задните ми спирачки хич ги няма, а предните са на 55%.предполагам че задните накладки се нуждаят от смяна, но предните ги сменях преди известно време и още трябва да са добре. Ръчната ми спирачка е О.К.Понеже не разбирам нищо бих искал, ако може да ме посъветвате от къде да започна да търся проблема и изобщо какви може да са проблемите.Педала на спирачките ми е леко по-твърд от нормалното, но не е нещо фрапиращо.Когато стоя на светофар на натиснат педал май малко потъва.Не съм сменял спирачна течност,защото днес поредния майстор ме убеждава , че не оказвала никакво влияние. Колата ми е Типо 1.4i.e Предварително ви благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кофти спирачки
Collapse
X
-
мерси.ще трябва да го прегледат този регулатор,и аз имах някакви съмнения за него,защото съм чувал че има такъв.той не трябва ли да действа когато колата е натоварена отзад?тези дни ще трябва да я закарам да я погледнат като ми остане време.ще пиша какъв е резултата.а за предните, когато сменях накладките ми казаха, че дисковете ми са добре,ще трябва да сменя маркучите.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
-
iee написа:мерси.ще трябва да го прегледат този регулатор,и аз имах някакви съмнения за него,защото съм чувал че има такъв.той не трябва ли да действа когато колата е натоварена отзад?тези дни ще трябва да я закарам да я погледнат като ми остане време.ще пиша какъв е резултата.а за предните, когато сменях накладките ми казаха, че дисковете ми са добре,ще трябва да сменя маркучите.
Коментар
-
благодаря за отговорите.ще видим какво ще излезе Вярно, че педала ми май е малко по-надолу.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Re: Кофти спирачки
iee написа:Здравейте.Имам проблем със спирачките.Днес ходих на преглед и ме пуснаха по милост(след 10-15 минути майтапи с колата ми и известна "глоба" разбира се).оказа се че задните ми спирачки хич ги няма, а предните са на 55%.предполагам че задните накладки се нуждаят от смяна, но предните ги сменях преди известно време и още трябва да са добре. Ръчната ми спирачка е О.К.Понеже не разбирам нищо бих искал, ако може да ме посъветвате от къде да започна да търся проблема и изобщо какви може да са проблемите.Педала на спирачките ми е леко по-твърд от нормалното, но не е нещо фрапиращо.Когато стоя на светофар на натиснат педал май малко потъва.Не съм сменял спирачна течност,защото днес поредния майстор ме убеждава , че не оказвала никакво влияние. Колата ми е Типо 1.4i.e Предварително ви благодаря.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
И аз нямах задни спирачки, но ги оправих. Проблема беше в разпределителя предни<--->задни спирачки. Само че струва доста пари ако е модела с 4 тръбички. На мен ми струваше 120 лева (за разпределител BOSCH). Ако е модела с 2 тръбички ~ 29 лева.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
И аз подкрепям мнението за спирачната помпа. Това разбира се не изключва и кантара на задните спирачки, но потъването бавно на педала при спиране на светофар е белег за заминала помпа.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
hit-ko написа:Аз само ще добавя, че този регулатор не може да се ремонтира успешно и обикновенно се елиминира и се кара без него!Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Като чета постингите на колегите, и при мен явно ще трябва да се сменя нещо. Задните спирачки изобщо ги няма и педала си е с по-дълъг ход. Като дръпна ръчната обаче, явно сработват и педала става много стегнат и с къс ход. Проблема при мен е от друго естество. Обикалям от няколко дни сервизчетата по Люлин и питам за смяна на накладките.......и получавам един и същ странен отговор - "МОЖЕМ ДА ВИ СМЕНИМ ПРЕДНИТЕ НАКЛАДКИ, НО НЕ И ЗАДНИТЕ. ДОСТА Е СЛОЖНО...!!!" Та продължавам да търся сервиз, дето да оправят проблема. Ако голегите имат информация по въпроса, ще съм благодарен...!!!
Коментар
-
Ако не си с две леви ръце хвани се си отвори сам барабаните.Почисти всичко смажи всичко което трябва да се движи и ако има феродо затваряш. Ако е намаляло феродото нови накладки или лепене на ново феродо.Преди години предпочетох този вариант защото комплект задни накладки ми искаха 45 лева .Аз се замислих и предпочетох да дам 20 за лепене на феродо върху старите челюсти и самостоятелен монтаж. :D Имаше едни водещи щифтове с пружинки 4 броя които бяха ръждясали и се потрошиха.Разглеждайки ги установих че 100% стават от Лада.(комплекта 1.50 лв.) :D Абе руската школа грешка няма :D :D :D :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
А възможно ли е "кантарчето" да сработва частично? Миналата година като ходих на преглед при първото натискане на педала спирачното усилие беше малко под нормата. "Чичото" вика: дай още веднъж!!! За моя изненада при второто натискане индикаторите показаха по-малко спирачно съпротивление от първия път. На третото натискане се застопориха около 600 (Нютона май не съм сигурен за мерната единица) - както и да е - и така останаха. "Чичото" прати другия "чичо" долу в канала да гледа какво става, тъй като при натискане и отпускане се чуваше едно чукане. Гледаха цъкаха и най-накрая стигнаха до извода, че на Фиатите задните из спирачки така не държали!!!!!!! Какво мислите по въпроса? На какво може дължи това?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
sacho написа:Ако не си с две леви ръце хвани се си отвори сам барабаните.Почисти всичко смажи всичко което трябва да се движи и ако има феродо затваряш. Ако е намаляло феродото нови накладки или лепене на ново феродо.Преди години предпочетох този вариант защото комплект задни накладки ми искаха 45 лева .Аз се замислих и предпочетох да дам 20 за лепене на феродо върху старите челюсти и самостоятелен монтаж. :D Имаше едни водещи щифтове с пружинки 4 броя които бяха ръждясали и се потрошиха.Разглеждайки ги установих че 100% стават от Лада.(комплекта 1.50 лв.) :D Абе руската школа грешка няма :D :D :D :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар