Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Bravo-то не беше карано 2 седмици и сега като се опитах да го подкарам, едва мръднах 5 метра. Задницата се влачи все едно ръчната е дръпната. Някакви идеи от какво може да е и дали мога да го оправя сам.10х предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блокирали задни колела?!
Collapse
X
-
Re: Блокирали задни колела?!
megamuscle написа:Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Bravo-то не беше карано 2 седмици и сега като се опитах да го подкарам, едва мръднах 5 метра. Задницата се влачи все едно ръчната е дръпната. Някакви идеи от какво може да е и дали мога да го оправя сам.10х предварително.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Re: Блокирали задни колела?!
Tornado написа:megamuscle написа:Здравейте колеги, имам нужда от малко помощ. Bravo-то не беше карано 2 седмици и сега като се опитах да го подкарам, едва мръднах 5 метра. Задницата се влачи все едно ръчната е дръпната. Някакви идеи от какво може да е и дали мога да го оправя сам.10х предварително.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
chaveto написа:Залепили са се накладките за барабана, доколкото знам е с барабан отзад. Пробвай назад напред и може да стане.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
проблем
Имам същия проблем само с дясното колело. Не става с чука / или не съм блъскал достатъчно/ , напред-назад също не искат да се отлепят накладките .След ударите изпопада доста изгоряло феродо .Отзад , зад барабана има пластмасово капаче което пада и има достъп до пружината , но не знам на какъв принцип е и не смея да я разкачам .Чудя се дали не е блокирало цилиндърче или не стига спирачна течност до него .
Коментар
-
От вътрешната страна на барабаните има отвори, запушени с пластмасова тапа. Махни тапата и пробвай да върнеш лостовете на ръчната в посока - назад. Повдигни колата на крикчето, свали гумата и млати с чука по барабана докато освободи. ’Щото проблема може да е в блокирали жила и ако те не отпуснат - надежда всяка тука оставете И за другия път - желязно правило - забравете какво са ви говорили инструкторите - кола на ръчна не се оставя. Един камък е по-доброто решение, особено при по-дълъг престой.Аз ръчната я ползвам само когато ми се налага да редуцирам недозавиването
Коментар
-
///// написа:От вътрешната страна на барабаните има отвори, запушени с пластмасова тапа. Махни тапата и пробвай да върнеш лостовете на ръчната в посока - назад. Повдигни колата на крикчето, свали гумата и млати с чука по барабана докато освободи. ’Щото проблема може да е в блокирали жила и ако те не отпуснат - надежда всяка тука оставете И за другия път - желязно правило - забравете какво са ви говорили инструкторите - кола на ръчна не се оставя. Един камък е по-доброто решение, особено при по-дълъг престой.Аз ръчната я ползвам само когато ми се налага да редуцирам недозавиванетоFiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар