Колеги сменил съм всичко по предницата (носачи,биалетки и амортесьори) а при влизане в по-голяма неравност има тропане като желязо в желязо.Просто незнам от какво е вече.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропане от предницата на браво
Collapse
X
-
Тропане желязо в желязо може да се получи от износен спирачен апарат, износва се леглото на накладката и има лек луфт и ако накладките са стари скобите, които ги държат отслабват. Това може да се провери на спряла кола леко ритваш гумата, ако се чуе леко иззвънкване това е.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Тропане желязо в желязо може да се получи от износен спирачен апарат, износва се леглото на накладката и има лек луфт и ако накладките са стари скобите, които ги държат отслабват. Това може да се провери на спряла кола леко ритваш гумата, ако се чуе леко иззвънкване това е.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:van_dal написа:.....износен спирачен апарат....--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
И при мен след смяната на предницата излезе едно яко тропане като все едно всеки момент ще ми изпадне някоя гума. Оказа се тампон на носача (менте) през дупките си вози много мазно, минаване през легнал полицаи или неравност от която колата пропада рязко и след това отскача се чуваше якото тропане. При вдигане на крик отново изтропваше и след като се пусне от крика и се натисне пак изтропва. Сто човека я гледаха и накрая се почна махане на всичко едно по едно докато не остана само носача и се оказа, че той тропа (тампона)
Коментар
-
при мен по предницата има скърцане, а не толкова тропане. докато колата е студена е ок, обаче загрее ли - става мазало - скърца та се къса и то особено от дясната страна. все едно се возя в стар кораб. от какво може да е това?karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
-
Забравяте един или по точно два много важни елемента - тампони на стабилизираща шанга!! И аз имах голям проблем с тропане и бях подменил какво ли не и най накрая смених и тях и всичко си дойде на мястото!! Звука беше точно като .. метал в метал .. ужасно тропане!! Те са подложени на голямо натоварване защото при всяка дупка се получава напрежение в тях!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
karolev написа:при мен по предницата има скърцане, а не толкова тропане. докато колата е студена е ок, обаче загрее ли - става мазало - скърца та се къса и то особено от дясната страна. все едно се возя в стар кораб. от какво може да е това?
Коментар
-
е,че накладките са ми нови, но ако само от това е проблема, ще бъде екстраkarolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар