Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане от предницата на браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропане от предницата на браво

Колеги сменил съм всичко по предницата (носачи,биалетки и амортесьори) а при влизане в по-голяма неравност има тропане като желязо в желязо.Просто незнам от какво е вече.

А покрай амортисьорите смени ли тампоните и лагерите? А кормилните накрайници, как са ти? Тампоните на мотора, скобичките на накладките? И за, каква кола става въпрос все пак? Мареите имат проблем с тампоните на стабилизиращата щанга.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колата е браво 1.6 16в 96 година.Не съм сменял тампоните и лагерите.Накладките и дисковете ще ги сменям тая седмица.А дали може от пружините да тропа така?

Коментар

Аз залагам на тампон на макферсона,обаче ако са ти сменяли амортесиорите в сервиз би трябвало да са забележили ако има нещо нередовно.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

100% тампоните на макферсоните и лагерите, 100тина лв са двата, смени ги, от там е проблема
          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
          e30 forever!

Коментар

Тропане желязо в желязо може да се получи от износен спирачен апарат, износва се леглото на накладката и има лек луфт и ако накладките са стари скобите, които ги държат отслабват. Това може да се провери на спряла кола леко ритваш гумата, ако се чуе леко иззвънкване това е.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
              Тропане желязо в желязо може да се получи от износен спирачен апарат, износва се леглото на накладката и има лек луфт и ако накладките са стари скобите, които ги държат отслабват. Това може да се провери на спряла кола леко ритваш гумата, ако се чуе леко иззвънкване това е.
              Това значи ли, че при завой някоя накладка може да се потръква в диска?
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                van_dal написа:
                .....износен спирачен апарат....
                Това значи ли, че при завой някоя накладка може да се потръква в диска?
                Не износват се в посока нагоре-надолу не странично към диска.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И при мен след смяната на предницата излезе едно яко тропане като все едно всеки момент ще ми изпадне някоя гума. Оказа се тампон на носача (менте) през дупките си вози много мазно, минаване през легнал полицаи или неравност от която колата пропада рязко и след това отскача се чуваше якото тропане. При вдигане на крик отново изтропваше и след като се пусне от крика и се натисне пак изтропва. Сто човека я гледаха и накрая се почна махане на всичко едно по едно докато не остана само носача и се оказа, че той тропа (тампона)

Коментар

при мен по предницата има скърцане, а не толкова тропане. докато колата е студена е ок, обаче загрее ли - става мазало - скърца та се къса и то особено от дясната страна. все едно се возя в стар кораб. от какво може да е това?
                    karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
                    https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

V sushtiqt slu4ai s moito bravo mi kazaha 4e e ot vatre6niq nakrainik na reikataПисането на кирилица е задължително."Модераторски екип на fiat-bg.org"
                      1.8 16V

Коментар

Тампоните на макферсоните виж защото ако караш със ниско профилни гуми вече са станали на нищо
                        Купи си ФИАТ ДА НЕ ТЕ Е ЯД

Коментар

Забравяте един или по точно два много важни елемента - тампони на стабилизираща шанга!! И аз имах голям проблем с тропане и бях подменил какво ли не и най накрая смених и тях и всичко си дойде на мястото!! Звука беше точно като .. метал в метал .. ужасно тропане!! Те са подложени на голямо натоварване защото при всяка дупка се получава напрежение в тях!!
                          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

karolev написа:
                            при мен по предницата има скърцане, а не толкова тропане. докато колата е студена е ок, обаче загрее ли - става мазало - скърца та се къса и то особено от дясната страна. все едно се возя в стар кораб. от какво може да е това?
                            Аз имам същия проблем, само че от задна дясна страна. Майстор ми я видя и каза, че са накладки.

Коментар

е,че накладките са ми нови, но ако само от това е проблема, ще бъде екстра
                              karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
                              https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

Working...
                              X