Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кантар за задни спирачки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кантар за задни спирачки?

Някой знае ли за Пунто 1.7Д къде се намира кантарчето за спирачното усилие и дали има такова въобще? Как се настройва и дали ще ми се оправи процента лява-дясна спирачка? Благодаря за съдействието.
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Доколкото знам кантара определя спирачното усилие между предните и задните колела, а не между левите и десните...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      Доколкото знам кантара определя спирачното усилие между предните и задните колела, а не между левите и десните...
      Има голяма логика в тези думи и така би трябвало да е! Смених абсолютно всичко на задните спирачки и задна лява си кове повече! Как да го фиксна тоя проблем!
      CSI in the CAR !!!

Коментар

При Пунто МК1 регулаторите на спирачното усилие-заден мост са отделни за всяко колело, на всичко отгоре са два типа-едните регулират и в зависимост от натоварването на задния мост-свързани са механично с пружина с купето/тип "Кантарче", втория тип регулират само по налягане/тези се повреждат много рядко/-за най-сигурно кой вариант е при теб провери по номера на рамата в Е-per.Проверени ли са маркучите?
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

vesko.t написа:
          При Пунто МК1 регулаторите на спирачното усилие-заден мост са отделни за всяко колело, на всичко отгоре са два типа-едните регулират и в зависимост от натоварването на задния мост-свързани са механично с пружина с купето/тип "Кантарче", втория тип регулират само по налягане/тези се повреждат много рядко/-за най-сигурно кой вариант е при теб провери по номера на рамата в Е-per.Проверени ли са маркучите?
          Е-пер ми блокира като тръгна да си разглеждам спирачната с-ма и съм в задънена улица. Ако съм със самостоятелни регулатори за задните колела има ли начин да се регулират или направо се сменят.Не ми се дават още 100 лева по тия спирачки. До тук съм дал 140 и няма ефект освен че всичко е ново!
          CSI in the CAR !!!

Коментар

vesko.t написа:
            Оказа се, че съм със втория вариант (регулатори) и се чудя дали ще стане ако сменя само заден десен?
            CSI in the CAR !!!

Коментар

Working...
            X