Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешен въпрос за смяна от ДОТ3 към ДОТ 4 ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ясно, щом си сменил и барабаните, значи не са те проблема. Някои колега с Пунто да ти каже къде е кантарчето, на Бравата е над резервоара, предполагам и на Пунтото. Първо започни от регулиращите механизми на накладките. Предполагам като си сменял накладките си ги видял. Трябва като слагаш барабана той да влиза плътно около накладките, не с усилие но плътно. А за механизмите имаше тема за Брава и Марея, какво представляват и как се разглобяват. За Пунтото не знам дали ще е същото, но поне за ориентир става.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Барабаните и да не влизат плътно си има механизъм който регулира точно този луфт между накладката и барабана и при натискане или издърпване на ръчната луфта трябва да се нагласи от механизъма. Ако луфта се определя от издърпването на ръчната спирачка и тя не работи значи може да си сигурен, че няма да имаш минимален луфт. Тогава при натискане на спирачката накладката може да не може да достигне до барабана и да задържи. Другото което се получава от голям луф е, че при натискане педала пропада и на второ, трето натискане се вдига горе, пропадащият педал може да се получи и от въздух в системата.

Коментар

Точно. Като сложи новите накладки и покара малко колата, с няколко "здрави" спирания, регулиращият механизъм избутва накладките почти до барабана. За това казах, че като свали барабана той трябва да влиза плътно.

Коментар

Тези механизми не вършат никаква работа Сменях задни накладки и какво-направих всичко както е описано в друга тема макар че си го знам, обезвъздуших системата(не че имаше въздух а просто да се прочисти малко) слагам барабаните и нищо. Минах 200 км свалям наново от лявата страна изобщо не е спирало. Та моят съвет е слагай и сваляй барабана докато не намериш максимално близкото разстояние между накладките и барабана,така че като го завъртиш да няма стържене от накладка(защото така може и да загрее). Това за мен си е най-сигурния начин!
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
          Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Нещо не си направил както трябва. При мен, след смяната, ръчната ловеше чак на четвъртия зъб, и колата не спираше добре. След два дни каране вече хващаше здраво още на първия, и при натискане на педала направо усещах как някой ме дърпа назад. При теб или не работят механизмите, или не са регулирани добре.

Коментар

Да може и ръчно да си направиш регулировката, но трябва да се сещаш от време на време пак да ги регулираш като се износят накладките.Много добро решение на този въпрос е при Самарата, там подобно на предните спирачки, самите цилиндърчета са саморегулиращи, много добре е измислено и няма никакви проблеми.

Коментар

tomny написа:
                Нещо не си направил както трябва. При мен, след смяната, ръчната ловеше чак на четвъртия зъб, и колата не спираше добре. След два дни каране вече хващаше здраво още на първия, и при натискане на педала направо усещах как някой ме дърпа назад. При теб или не работят механизмите, или не са регулирани добре.
                Съгласен съм с теб колега,щом са сложени не е напразно,но при мен явно не работят. За 200 км градско нищо не стана, даже като натисках спирачката отзад тропаше което според мен говори че механизма не работи и трака от това че накладките отиват към барабана. Поради тази причина прибягнах до старите методи
                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
                X