Колеги кажете ми дали може да се смени спирачната течност от дот3 на дот4 и дали ще имам мн зор със обезвъздушаването! Моля за съвет! Ще си сменям сам и спирачните цилиндри едновременно с това! Много благодаря ако някой ми обърне внимание!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешен въпрос за смяна от ДОТ3 към ДОТ 4 ?
Collapse
X
-
Спешен въпрос за смяна от ДОТ3 към ДОТ 4 ?
CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"Етикети: –
-
Re: спирачки
kluchar написа:е сам няма да стане трябват 2 ма за обезвъздушаването един да помпи един да развива-навива винта за обезвъздушаване трябва да се източи цялата система и по хубаво е да се долее от новата и пак да се източи и тогава да се сипва окончателно и обезвъздуши / гледай да не ти пръсне по лицето /CSI in the CAR !!!
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
mancuzo написа:Страшен си А има ли проблем ако сменя от ДОТ 3 На ДОТ 4? Това най ме притеснява? Може ли да се прецака нещо?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Vladim написа:mancuzo написа:Страшен си А има ли проблем ако сменя от ДОТ 3 На ДОТ 4? Това най ме притеснява? Може ли да се прецака нещо?
Коментар
-
Няма да имаш никакъв проблем със смяната на течността. ДОТ 3 и ДОТ 4 могат спокойно да се смесват. Разликата между двете е в температурата при която завират. За ДОТ 4 някъде към 240 градуса. Защо е важно сп. течност да завира на по-висока температура, мисля че знаеш. Със времето се понижава разбира се, за това дават на 2 години да се сменя спирачната течност. И двете са силно хидроскопични, поемат от влагата във въздуха и това им влошава свойствата. За това трябва казанчето винаги да е добре затворено.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Благодаря за точните мнения! То се почна от спирачните бутала.След това се оказа че само задна лява ми е спирала досега и феродо беше ламарината на накладката. После на нови бутала отват нови накладки. Та смених ги аз тез нещица и ми мината поредната мисъл да си сложа едни нови барабани. И в краина сметка сега ме съмнява спирачната помпа. Не ме кефи как спира, все още след всичката тая интервенция. Друго обяснение намам. Колата си спира все така гадно и след новите консумативи!!!CSI in the CAR !!!
Коментар
-
Vladim написа:А сигурен ли си, че си обезвъздушил добре? А иначе спирачната течност е добре да се сменя през няколко години.CSI in the CAR !!!
Коментар
-
От кантарчето на задният мост, предполагам и на Пунтото е механично. Също може да е от регулиращите механизми, които трябва да държат максимално близко накладките до барабана. Провери ги и тях. Сам си казал че се съмняваш в барабаните, имаха ли ръб по края? На тях трябва да пише максималният диаметър, замерваш ги и ако има още хляб в тях отиваш при стругар да им пусне по една стружка.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:От кантарчето на задният мост, предполагам и на Пунтото е механично. Също може да е от регулиращите механизми, които трябва да държат максимално близко накладките до барабана. Провери ги и тях. Сам си казал че се съмняваш в барабаните, имаха ли ръб по края? На тях трябва да пише максималният диаметър, замерваш ги и ако има още хляб в тях отиваш при стругар да им пусне по една стружка.CSI in the CAR !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар