Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ABS и ръчна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ABS и ръчна

Колеги чел съм че когато ABS и ръчна светват едновременно има проблеми с датчиците на ABS. Вярно ли е това? При мен има моменти когато нищо не свети, по някое време вземе че светнат двете лампи, винаги едновременно. Понякога пък забравят да светнат. Така е от няколко месеца, дори и зимните месеци. ABS съм го пробвал зимата, работеше си. Дори и тогава светваха лампите понякога. Възможно ли е да са накладките на задните спирачки или е проблем с датчиците. Тука в Кюстендил не са много в час с диагностика на ABS и не ми се дава колицата да се учат и само да приберат парите.
    Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г

Мога да ти кажа за Пунто jtd какво означава да светят тези две лампи-проблем в EBD. Дали и при Брава/о и Мареа е така, не знам. Но най-вероятно да, мисля аз.

Коментар

cheruna написа:
      Мога да ти кажа за Пунто jtd какво означава да светят тези две лампи-проблем в EBD. Дали и при Брава/о и Мареа е така, не знам. Но най-вероятно да, мисля аз.
      Хубаво ама как се решава тоя проблем?? Така понякога има понякога няма ABS. Трябва да има начин да се оправи

Коментар

Диагностика ?
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Диагностика ?
          Именно. И диагностик, който знае какво е EBD.

Коментар

Някъде го пишат и EBA
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

cheruna написа:
              emzo написа:
              Диагностика ?
              Именно. И диагностик, който знае какво е EBD.
              При мене в Кюстендил май няма кой да направи такава диагностика ... Ще трябва да си карам така..

Коментар

bobist написа:
                При мене в Кюстендил май няма кой да направи такава диагностика ... Ще трябва да си карам така..
                Емии... ако имаш път към София, или пък може специално за това да си направиш една разходка. Август месец е спокойно и приятно в София! А иначе при мен имах проблеми с предните две колела на АБС-а и тогава светеха и двете индикации. Когато първо оправих едното колело, изгасна червената лампа и остана само АБС индикацията да свети. След, като отстраних и там проблемите всичко стана супер!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Когато светят двете индикации означава, че имаш проблем с EBD модула или т.нар. кантар, който в случая май не е механичен.

Коментар

Vladim написа:
                    bobist написа:
                    Емии... ако имаш път към София, или пък може специално за това да си направиш една разходка. Август месец е спокойно и приятно в София! А иначе при мен имах проблеми с предните две колела на АБС-а и тогава светеха и двете индикации. Когато първо оправих едното колело, изгасна червената лампа и остана само АБС индикацията да свети. След, като отстраних и там проблемите всичко стана супер!
                    Какво точно си оправил на първото колелои как разбра че са предните колела

Коментар

bobist написа:
                      След диагностика излезна грешка в предните колела. Смених лагера на едното и датчика вече отчиташе импулси. Оказа се, че старият лагер е най-обикновен, а не магнитен. Не знам при теб дали е същата система, или по-старата при която датчика отчита импулси от карето. С второто келело имах повече главоболия, освен лагер смених и каре, защото колата беше с някакво нестандартно, което бе смазало датчика... Но в крайна сметка (лагерите така и така си бяха за смяна, а датчика ми го подари приятел) АБС-а работи! :D
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        bobist написа:
                        След диагностика излезна грешка в предните колела. Смених лагера на едното и датчика вече отчиташе импулси. Оказа се, че старият лагер е най-обикновен, а не магнитен. Не знам при теб дали е същата система, или по-старата при която датчика отчита импулси от карето. С второто келело имах повече главоболия, освен лагер смених и каре, защото колата беше с някакво нестандартно, което бе смазало датчика... Но в крайна сметка (лагерите така и така си бяха за смяна, а датчика ми го подари приятел) АБС-а работи! :D
                        Явно първото и основно си е качествена диагностика!!

Коментар

няма вариант да е спирачна течност така ли? Щото на колата която взехме сега с брат ми и светва така от време абс-а и ръчната едновременно и си мислех,че е спирачна течност
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Ходих на дианностика в Вантотрейд и излезе, че акумулатора ми бил падал зимата и затова почнало да отчита грешка. При мен наистина акумулатора не е първа младост и ми се стори вероятно. Човека каза, че е изчистил грешката, но може пак да се появи. Така и стана - още на път от София към Кюстендил лампите на ABS и ръчната пак светнаха по време на движение, което не ми се вижда да е от акумулатора.

Коментар

И аз до колкото си спомням такава индикация от тези двете лампи е точно за ниско ниво на спирачна течност.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                              X