Здравейте. След дълго ходене по мъките се сдобих с датчик за ABS (преден десен за пунто 1,2 бензин 2000 г.). Оказа се - напразно. След смяна на лагера и датчика ABS отново не проработи и остана да свети. Пускам новата тема, за да информирам ако на някой му трябва такъв датчик имам го наличен, чисто нов BOSCH. От Германия го чаках 1 месец да дойде.Сега ще си карам колата без ABS и повече няма да се харча по майстори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за ABS
Collapse
X
-
Колега... искам да те окуража и да се захванеш сам да решиш, къде е проблема. Иди на диагностика (на различно място от тези, където си ходил) и там ще се приличи контролера, каква грешка отчита. И аз имах проблем с АБС-а и близо три години се занимавах с него. Факт е, че смених двата предни лагера, едно каре и един датчик и най-накрая АБС-а ми проработи. В началото при диагностика ми казаха, че проблемът е с предните колела. След това много се рових в сервизните ръководства и в крайна сметка освен обикновените лагери, които имах на колата се оказа, че и карето не е за моята кола, друг размер е и не оставя достатъчен луфт в, който да влезе датчика. Поради тази причина датчика буквално бе изпилен. Така, че... не се отказвай толкова лесно!Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Да съгласен съм. Ама аз ходих и до Ауто Италия и след това при специалист по ABS и електроники. Смених 2 лагера, 2 датчика, от които единия 2ра ръка и не става. Майстора чисти грешката с компютъра и при потегляне пак се появява. То няма от какво друго да е. Остава компютъра. Другите детайли и съединеия нямат връзка с датчика. Иначе съм сменил и носача.
Коментар
-
ylits написа:Да съгласен съм. Ама аз ходих и до Ауто Италия и след това при специалист по ABS и електроники. Смених 2 лагера, 2 датчика, от които единия 2ра ръка и не става. Майстора чисти грешката с компютъра и при потегляне пак се появява. То няма от какво друго да е. Остава компютъра. Другите детайли и съединеия нямат връзка с датчика. Иначе съм сменил и носача.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар