Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

разкарах недоразумението "Permafuse"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

разкарах недоразумението "Permafuse"

Вчера успешно махнах несправедливо набедените за накладки метални плочки пермафюз. Сложих АТЕ - поръчка от манимпекс (изобщо не внасят за колата ми накладки - прословиттие 151мм накладки за 1.8 16V двигателя), пише че са италиански, вноса е от италия, на самата накладка пише "GAFER" (с гафер поздравявам специално байкърбой81), до тук всичко чудесно. Сега ги разработвам. Неразработени спират малко по-добре от пермафюз. Обаче, какво ми прави впечатление: когато съм натиснал педала на газта колата си се движи нормално, и с левият крак като натисна спирачките - колата буквално ме хвърля от седалката. Това обаче не се случва при нормално спиране. И въпросът ми е: защо ??? каква е разликата при подадена газ и без газ? Точно така се държеше колата с италианските накладки и спирачна течност, след като купих колата (само че така правеше при нормално спиране).Също друг въпрос: спирачната течност не я знам каква е, но е на една година (т.е. все още не е за смяна). С какво мога да долея, за да не я пресека? Никаква идея нямам дот колко е.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

ММм да неби да ти се струва че те хвърля от седалката,защото натискаш спирачката с левия крак? Аз съм пробвал да давам газ и спирачка с левия и движенията ми бяха доста странни :D
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

може и това да е ще изчакам да се напаснат хубаво накладките с дисковете, и тогава ще умувам да правя ли нещо или не.но въпроса за спирачната течност си остава.
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Истинските рейсъри ползват левия крак за спиране, не десния. Така печелят време. Проблема е в адаптацията на стъпалото. Много по-лесно се контролира усилието в дясното, отколкото в лявото. На практика с левия крак упражняваш много по-голяма сила и затова колата те "хвърля". С малко тренировки и желание може да се научиш.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

DOT4 трябва да е, ква да е без българските.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Рейсърите може и да спират с левия крак, но определено не мисля, че е добра идея човек, който не тренира активно, да сменя ролята на съответния крак. За да няма после
            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Аз съм пробвал с Приста ДОТ4 - досега не съм имал случай да се пресече с която и да е друга.

Коментар

:D Това е яко, ами нормално е колата да забива яко като натискаш с левия крак, това съм го пробвал при автоматик, просто левия крак е свикнал да натиска рязко и до долу съединителя и инстинктивно като рязнеш спирачката и спира яко.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Не знам колега, но мисля че преувеличаваш.Старите ми предни накладки, които свалих бяха АТЕ и сложих Пермафюз. Абсолютно никакви проблеми нямам с новите накладки, ти ги изкара пълен боклук.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Въздържах се от коментар ,но съм карал с Пермафюз и съм доволен от спирането с тях.Много са меки и спират превъзходно за сметка на пробега.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз смених старите дискове с други стари ама почти без ръб! Криза какво да се прави.. Накладките са parmafuse и преди това хич не спираше.. сега е доста по-добре! Е трябваше да изчакам малко да се понапаснат, но стана сравнително бързо... напук на това, че някои колеги казват че при смяна на дискове трябва и накладки да се сменят.. Какво ще кажете за Maff? Че имам едни такива накладки с още каране в тях.
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Re: разкарах недоразумението "Permafuse"

Synthy написа:
                        Вчера успешно махнах несправедливо набедените за накладки метални плочки пермафюз. Сложих АТЕ - поръчка от манимпекс (изобщо не внасят за колата ми накладки - прословиттие 151мм накладки за 1.8 16V двигателя), ....
                        Колко ти излезе удоволствието? Ако става въпрос за тези и аз преди месец обърнах София да ги търся. В Манимпекс ми казаха някакво космическо число - над 100 лева беше и чакане 20 дни. В края на краищата взех и дискове и накладки ETF от Kanex, като накладките са 32 кинта но са без датчик и са с 3 мм по-ниски. Модела е за Fiat Fiorino Засега спират чудесно.
                        ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                        ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                        ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

да отговоря подред - прави сте, левият крак по-силно натиска по навик (заради съединителя). След малко упражнение за контролиране на силата - няма разлика между ляв и десен. остава ми да чакам да се напаснат с дисковете.до колегите, които се изказаха добре за пермафюс.. явно е до бройка. аз досега съм карал с 3 чифта накладки (типо, темпра и сега на дедрата), сестра ми на алфата си отново е с пермафюз, като и тя не е доволна. не ми допада подобен толеранс в качеството.sclera_bg, точно тези накладки сложих. излезна ми от манимпекс колкото са ти казали - 100лв. (първоначално казаха 112, но в последствие платих 100). Като попитах защо специална доставка за тях, отговориха че изобщо не внасят този модел. и доставката е около 20 дни, за да я съчетаят с тяхна доставка от италия (всеки месец), иначе е те натоварят и с отделен транспорт. Бе дървеняшка работа, но поне ги има. Доставиха ми ги за 2 седмици. 2 седмици, до месец... не мисля че е някакъв сериозен проблем да се изчака. накладката не умира от веднъж, за да е от значение да се смени веднага.2 дни вече ги търкам - изглеждат обещаващо. колкото повече натискам, толкова повече спира. при пермафюз нямаше такова значение силния и по-силния натиск, или спира средно (доста субективно), или блокира колелата ако натисна до край. а може и аз да съм ги опекъл - няколко пъти съм спирал от 140 до 30 или 0 и подозирам, че съм допринесъл за калпавото спиране, но и преди това не бяха нищо особено. както и да е - засега съм доволен.

Коментар

Synthy написа:
                            да отговоря подред - прави сте, левият крак по-силно натиска по навик (заради съединителя). След малко упражнение за контролиране на силата - няма разлика между ляв и десен. остава ми да чакам да се напаснат с дисковете.до колегите, които се изказаха добре за пермафюс.. явно е до бройка. аз досега съм карал с 3 чифта накладки (типо, темпра и сега на дедрата), сестра ми на алфата си отново е с пермафюз, като и тя не е доволна. не ми допада подобен толеранс в качеството.sclera_bg, точно тези накладки сложих. излезна ми от манимпекс колкото са ти казали - 100лв. (първоначално казаха 112, но в последствие платих 100). Като попитах защо специална доставка за тях, отговориха че изобщо не внасят този модел. и доставката е около 20 дни, за да я съчетаят с тяхна доставка от италия (всеки месец), иначе е те натоварят и с отделен транспорт. Бе дървеняшка работа, но поне ги има. Доставиха ми ги за 2 седмици. 2 седмици, до месец... не мисля че е някакъв сериозен проблем да се изчака. накладката не умира от веднъж, за да е от значение да се смени веднага.2 дни вече ги търкам - изглеждат обещаващо. колкото повече натискам, толкова повече спира. при пермафюз нямаше такова значение силния и по-силния натиск, или спира средно (доста субективно), или блокира колелата ако натисна до край. а може и аз да съм ги опекъл - няколко пъти съм спирал от 140 до 30 или 0 и подозирам, че съм допринесъл за калпавото спиране, но и преди това не бяха нищо особено. както и да е - засега съм доволен.
                            Колега някакво развитие с накладките, че и на мен ми предстои да си избирам марка...
                            Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp

Коментар

ЦИТАТ: Обаче, какво ми прави впечатление: когато съм натиснал педала на газта колата си се движи нормално, и с левият крак като натисна спирачките - колата буквално ме хвърля от седалката. Това обаче не се случва при нормално спиране. И въпросът ми е: защо ??? каква е разликата при подадена газ и без газ?С който и крак да натискате спирачката колеги винаги ще има разлика защото при каране с 3000 оборота и натискане на спирачката вакума към сервото е три пъти по голям от вакума който се подава към сервото при ниски обороти.Оттам и силата която трябва да приложите върху педала при ниски обороти е три пъти по голяма за получаване на едно и също налягане в спирачната система.

Коментар

Working...
                              X